Fazuľové oriešky

notak - fotkanotak, 26. júla 2012
Fazuľové oriešky
Foto: notak

Fazuľa má mnohoraké využitie v kuchyni. Preto som si dovolil ponúknuť jej netradične upravenú verziu. Budem rád, ak niekto niečo podobné varil či upravoval, keby poskytol svoje verzie.

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
2 ks
1 ks
1 PL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Večer namočíme strakatú veľkú fazuľu do studenej vody. Ráno zlejeme, dáme do hrnca s nesolenou vodou a postavíme variť. Keď zovrie ,prevaríme cca 5 minút, vylejeme vodu a dáme novú čistú vodu. Toto opakujeme ešte raz. Zlievame preto aby sme z toho vyvarili puríni a aby fazuľa nás nenadúvala. Keď tretí krát voda zovrie, pridáme kávovú lyžičku sódabikarbóny. To preto aby fazuľa zmäkla. Necháme variť na silnejšom ohni cca 1/2 hodiny. Zlejeme.

  2. 2

    Pripravíme si panvicu dáme trochu oleja a postupne osmahneme fazuľu. Osolíme mierne a podávame.

  3. 3

    Ďaľšia varianta:

    Fazuľové oriešky - obrázok 3
  4. 4

    Keď máme fazuľu už prepečenú tak nakrájame do nej paradajky a papriky. Dochutíme mletým čiernym korením. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tak toto som ešte nerobila-vyskúšam...vyzerá to totiž mňamózne!!!