Nátierka s bryndze s údenou príchuťou

elysa - fotkaelysa, 30. októbra 2013
Nátierka s bryndze s údenou príchuťou
Foto: elysa

Moji synovia konečne prišli na to, že nátierky sú chutné... A tak miešam ich obľúbené chute dokopy...

10 minút
príprava

Suroviny

125 g
125 g
50 g
1/4 ČL
1 ks
1 ČL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo, bryndzu, postrúhaný syr, cibuľku pokrájanú na jemno, mletú papriku, horčicu a kyslú smotanu spolu dobre vymiešame a odložíme do chladu. Solíme podľa chuti. Natierame na čerstvý chlieb, alebo pečivo.

    Nátierka s bryndze s údenou príchuťou - obrázok 1

Diskusia k receptu

mariamka
prvýkrát počujem o takej bryndzi, vďaka za námet, nátierka je určite veľmi chutná, urobím cez víkend, len cibuľa bude veľká :)
používateľ nemá avatar
mb
mb
na udenu bryndzu som sa tesil, ale priznam sa, ze ma vobec neoslovila svojou chutou.
hubata
tiež je pre mňa záhadou ako údili bryndzu ...... skôr ma napadlo že ju zle skladovali: pri údenom mäse a nasmradla im.

Nátierky, pomazánky sú vďačné najmä deťom na desiate alebo olovrant: zdravé veci ktoré deti neľúbia sa zmiešajú s tými ktoré ľúbia a spokojní sú všetci: mama, deti a aj chladnička.
gianni
ja som ju raz robila,ale manželovi nechutila,práve preto že bola údená...
ivav
nám údená veľmi chutí, dostať ju v Jednote
ola111
Práve dnes som ju kúpila,ani som nevedela,že taká bryndza existuje,tiež urobím nátierku .
elysa
@izabella929 veru všetky nátierky sú fajné... @mariamka ja tú surovú cibuľu až tak nemusím, @mb @gianni môj muž tiež veľmi neuznáva "novoty" a údené syry mu nechutia... @hubata presne si to trafila-dobré s nedobrým pokope, som rada, že konečne nátierkam prišli na chuť... @ivav ja som kúpila v kauflande, @ola111 tiež padla mi do oka, inak bryndzu už kupujem od jedného pána, ktorý ju vyrába, tá je neuveriteľne dobrá... a priznávam- bryndzové halušky mi nechutia... ale pomazánky, alebo čistá bryndza na čerstvom chlebe- to je dobrota...
používateľ nemá avatar
mb
mb
@elysa ja milujem udene syry. aj bryndzu, ale ta udena co ponukaju v beznom obchode ma veru neoslovila. to skor udeny tvaroh :)
emdy
používajú sa aditíva typu UNISMOKE od výrobcu Barentz Dealer odvážne tvrdí v letáku že je to náhrada za dym... je to hnusná čierna voda, nič tak odporné som v živote neochutnal :/ čiže len ďalšie éčka na spestrenie jedálneho lístku :(
vlado29
Elysa,ďalší z Tvojich skvostných receptov, experimentoval som s cibuľkou,musím priznať, že menej je niekedy viac:),musím ešte vyskúšať šalotku