Jahodová polievka
Jahodová polievka

Studená jahodová polievka

mitzy - fotkamitzy, 6. mája 2017
Studená jahodová polievka
Foto: mitzy

V obchode som kúpila jahody. Oči sa potešili, ale chutné na jar ktovieako neboli. Tak som z nich uvarila polievku. Bola výborná! Tak sa Zobraziť celý popisV obchode som kúpila jahody. Oči sa potešili, ale chutné na jar ktovieako neboli. Tak som z nich uvarila polievku. Bola výborná! Tak sa delím :) Bude sa hodiť najmä na horúce letné dni.

4-6
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
400 ml
200-400 ml
2 PL
1-2 PL
Na dochutenie:
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme mandľové mlieko a zapneme sporák. Jahody umyjeme, odrežeme konce so stopkou, pokrájame, poprášime cukrom a prisypeme do mlieka. Dolejeme vodou (200-400ml). Pridáme kukuričný škrob. Polievku varíme 5 minút bez toho, aby vrela.

  2. 2

    Odstavíme, pomixujeme a počkáme až vychladne. Potom ju dáme do chladničky. Polievku podávame studenú, pokvapkanú citrónom, ozdobenú mandľovým mliekom a lupienkami. Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

izabella929
Codila som na podobné ovocné polievky k mojej susedke na juhu SK. robila ich vynikajúce...i tvoja vyzerá chutne.Na vrch dávala krásne ovocie z ktorého polievky varila..
mitzy
@Izabella929 (6.5.2017 19:23)

Ja som zas chodila desat rokov dozadu na vyborne polievky a ovocne polievky do polievkoveho baru Rebel v Bratislave. Boli genialne, tradicne aj netradicne. No bar nevydrzal konkurenciu.. Je ho obrovska skoda. Ako aj vyvarovne Vegetky, kam sme so spoluziackami zbehli na polievku a rozok zo skoly. Pekny den ti zelam a dakujem za koment - inak prvy den sme si ju zdobili aj jahodami, druhy den som jahody, ktore ostali zmixovala na ranajky s bananom, tak na foto a poslednu porciu uz nevyslo :)
1x momo50
siisa
@Mitzy , studené polievky nerobievam. Aj keď verím, že v lete sú ako také malé osvieženie počas horúcich letných dní. Keď vidí túto tvoju, asi treba začať. Skvelý recept :)
1x mitzy
mitzy
@Siisa (7.5.2017 11:20) ďakujem ti veľmi pekne za milý koment! Jedla som už jahodové, aj melónovú zo žltého melóna a ešte z kivi. V lete fakt super a na vrch sa zvykne dávať i šľahačka. Dajú sa robiť mliečne i nemliečne, varené i raw. Určite niekedy nejakú skús ;)