Ríbezľová pochúťka

redakcia - fotkaredakcia, 14. júla 2009

Suroviny

6 ks
6 PL
6 PL
6 PL
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou. Pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech, poukladáme naň osladené ríbezle a pečieme pri teplote 180°C asi pol hodiny.

  3. 3

    Medzitým si uvaríme zlatý klas podľa návodu, dolejeme do 0,5 l mliekom a uvaríme puding.

  4. 4

    Bielky vyšľaháme dotuha a pridáme k nim asi 3 PL práškového cukru. Na upečený koláč natrieme puding a na to sneh a dáme na 5–10 minút zapiecť.

Diskusia k receptu