Krémová polievka z listov reďkovky
Je tu jar a opäť čas chrumkavých a zdravých reďkoviek. Ale prečo nevyužiť aj jej zdravé...
Baba ghanoush, svieži pokrm arabských krajín
Arabská kuchyňa je jedna z mojích obľúbených. Dnes som sa prvýkrát pustila do prípravy výbornej baba...
Sójový bigos
Toto jedlo mi prvý krát zavoňalo v hypermarkete a dlho som pátrala po recepte, ja som si...
Chlebové bochníky plnené sušenymi paradajkami a pečeným cesnakom
Tento recept ako skoro vsetky moje recepty som nasla na internete.
Praženica - pomalý mix - podľa mňa
Urobiť praženicu dokáže už aj „fotľak, či vozger“ predškolského veku. Ale urobiť dobrú praženicu, ...
Pečený zemiak plnený anglickou zeleninou
Zo zemiaku uvareného v šupke si odkrojíme vrch a vnútro vydlabeme. Koreňovú zeleninu nakrájame na kocky a...
Krupicový dezert Jazerných Levov
Už som sa Vám vyznal z mojej „pasie“ variť deťom. Pre Lillynku a Samka, jazerných...
Vianočné originálne darčeky ....
recept som náhodne objavila na českej stránke ... myslim že takéto malé a milé"darčeky" su krasne a...
Zdravo-chutná dobrotka
Prikladám jednoduchý a veľmi chutný recept na večeru či obed a nezaberie vám veľa času. Možno...
Jihočeská zelnice
Jak je již v názvu uvedeno, tato polévka pochází z Jižních Čech a jedly se k...
Rýžový nákyp s balkánským sýrem
Rýži v cedníku propláchneme studenou vodou až teče jen čistá voda. Dáme do pekáčku nebo do...
Lasagne so zemiakmi a baklažánom
Uvaríme cestoviny, lasagne v osolenej vode. Očistené zemiaky pokrájané na kolieska a uvaríme, baklažán...
Koláč kysnutý s makom a ovocím
Tento koláč som špeciálne piekla na jednu akciu, na Canoe trip s klubom LOVENIE. Nepamätám...
Marinovaný cesnak
Hodí sa k pečenému mäsu a rybe a je bez ostrej vône! Priznávam že som to nevymyslela...
Karlovarské rohlíky
V mléku rozmícháme sůl a cukr, přidáme olej nebo rozpuštěné máslo a přisypeme mouku. Přidáme...
Čalamáda z červenej cvikly
Zmes rozmiešame a zalejeme nálevom z octu, vody, cukru, soli a rasce. Plníme...
Medvedík na malinách
Ako mnohé z vás som si kúpila nové formy na pečenie, preto treba rýchlo vyskúšať.
Parádne buchty pre inšpiráciu
Buchty ako buchty, poviete si, ale všetko záleží na tom, čo do nich a...
Nátierka z jogurtu a kyslého mlieka
Ako stredoškoláčka som niekedy namiesto obedov do jedálne chodila s kamarátkou na palacinky, vyprážaný syr alebo...
Halušky z hokkaido tekvice
Tento recept milujem a hokkaido tekvica vo mne evokuje jesenné obdobie a teplo domova. Keď ich...
Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát
Tento šalát je u nás nie veľmi známy, je veľmi pikantný a chutný, podáva sa...
Zelené fazuľkové struky v pivnom cestíčku
Strúčiky umyjeme a osušíme. Pivo a múku zmiešame v pomere 1:1, dochutíme soľou, prípadne...
Pudingová ruža s prekvapením
Dnes som si kúpila silikónovú formu v tvare ruží a chcela som ju vyskúšať rozhodla som sa...
Škoricové kvietky vegan
Inšpirácia z Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej. Nechajte sa inšpirovať...
Slivkový koláč s rumom
Slivky vykôstkujeme a na 4 hodiny namočíme do rumu. Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme hmotu, ktorú dáme do...
Horkooooo po tekvicovej polievke..... fúúha, paráda!!
Tak strááášne teplo, ako mi bolo po tejto parádnej krémovej polievočke... na pa rá du!...
Zapečený baklažán s cícerom
Cícer aj baklažán máme veľmi radi, tak som skúsila túto kombináciu.
Žemľovka – housková stařena – pre kamaráta
Týmto mojim variantom žemľovky, splácam svoj obrovský dlh Jirkovi „Ižimu“ Ing. Planičkovi, kamarátovi z...
Šulky z Východnej
Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...