Hubový zapekanec fotorecept

Mário Pakos a Peter Zembjak
z ORAVSKÉHO HÁJA Garden Hotel & Resort v Brezovici, 20. júna 2013
Hubový zapekanec (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc

Vareškov tip: Do tohto jedla môžete napríklad v zime použiť aj mrazené huby. Skôr ako ich však po nazbieraní v lese uložíte do mraziaceho boxu, oblanšírujte ich niekoľko minút vo vriacej vode. Zmenšia svoj objem a budete mať istotu, že sú čisté.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
1 ks veľká
3 ks
500 g (šampiňóny, dubáky, kuriatka)
200 ml
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1


    Na oleji opražíme cibuľu, papriku, huby a všetko spolu podusíme.

  2. 2


    Keď huby zmäknú, pridáme vajcia s mliekom, premiešame a dáme zapiecť.

  3. 3


    Podávame so zemiakmi.

Diskusia k receptu

pupava
mňam, milujem hríby, ukladám do KK, vyzerá skvelo!

Ďalšie recepty: