Foto: tkatka
Včera som mala návštevu a rohodla som sa upiecť chutný tvarohový dezertík, ktorý symbolizuje talianskú vlajku. A môžem povedať, že mala úspech. :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Piškótové cesto: | |
2 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Tvarohový krém: | |
15 dkg |
|
10 dkg |
|
8 dkg |
|
1 bal. |
|
Poleva: | |
2 dcl |
|
20 g |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Vymastíme silikónovú formu maslom.
-
2
Bielky oddelíme od žĺtkov.
-
3
Začneme šľahať bielky a pridávame práškový cukor.
-
4
Potom pirdávame pojednom žľtky.
-
5
Nakoniec pridáme malinový puding.
-
6
Zamiešáme.
-
7
Piškótové cesto vylejeme do formy a upečieme na 180 °C za 25 minút.
-
8
Upečené cesto vyklopíme.
-
9
Maslo, práškový cukor, vanilkový cukor vyšľaháme a pridáme tvaroh.
-
10
Vyšľaháme do krému.
-
11
Krém nanesieme na cesto a zarovnáme.
-
12
Poukladáme naň nakrájané kiwi. Dáme do chladničky na 30 minút stuhnúť.
-
13
Zatiaľ si pripravýme polevu a to nasledovne: 3 PL kryštálového cukru dáme do hrnca a pridáme 1 dcl kiwi malinovky, privedieme do varu a prilejeme zlatý klas rozmiešaný v 1 dcl kiwi malinovky a chvílu povaríme. Odstavýme a občas zamiešáme.
-
14
Ešte vlažnú polevu nalejeme na tortu, zarovnáme a dáme do chladničky stuhúť.
-
15
Nakrájame na kocky a podávame. Prajem dobrú chuť :)
Diskusia k receptu