Rýchle mantı fotorecept
Foto: cesminaz
Je to maličká cestovina v riedkom jogurte, ktorý je ochutený cesnakom, poprípade aj mätou alebo kôprom. Turci ju volajú aj RÝCHLE MANTI. Podáva sa Zobraziť celý popisJe to maličká cestovina v riedkom jogurte, ktorý je ochutený cesnakom, poprípade aj mätou alebo kôprom. Turci ju volajú aj RÝCHLE MANTI. Podáva sa studené ako príloha najmä k mäsitým jedlám.
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si drobnú cestovinu (3 dl), najlepšie sa hodia maličké mušličky alebo kratučké rúrky ako mám tu ja. Potom hustý jogurt, vodu, veľké strúčiky cesnaku a čerstvý kôpor. Cestovinu si uvaríme, do jogurtu nastrúhame cesnak a kôpor pokrájame. Následne uvarenú cestovinu už len pridáme do vodou zriedeného jogurtu, do ktorého sme už pridali aj kôpor a soľ. Ak je jogurt prisladlý, treba dochutiť citrónom. Čo sa týka množstva vody na zriedenie, tú si môžete prispôsobiť. Ja to robím redšie, lebo manžel to má tak rád.
-
2
Nakoniec ešte polejeme dobre olivovým olejom a môžeme podávať :-) Takto pripravené môže po pár hodinách zhustnúť, ale stačí ak prilejete vodu a zriedite to na vašu požadovanú hustotu :-)
-
3
Táto príloha sa u nás podáva najmä k mäsitým hlavným jedlám, ale aj k lahmacunu, böreku a mäsovej pide. Výborne sa hodí aj ku grilovačke :-) Vlastne všade tam, kde vám to pasuje :-) Robieva sa čisto s cesnakovým jogurtom, alebo s pridaním kôpru či mäty. Jednoducho komu ako chutí, tak môže obmieňať :-)
Skusim aj tieto tvoje, som si ista, ze nam to bude chutit.
:-))) nie je to ako polievka,no ale každý to vníma inak.Každý si tú hustotu môže prispôsobiť.Ja mám rada túto prílohu hustejšiu,kým manžel redšiu :-) Ale ked sa to chystá 1-2 hodiny dopredu,tak odporúčam urobit to redšie,lebo ono to poriadne ešte zhustne :-)
Ja vim, ze to neni polevka, ale nejak mi nejde predstava ze k masu, kdyz v tom jsou ty testoviny. Ale kdybych to naredila jako polivku, klidne i dala maso varene, mam uzasnou polivku!!! :-)
Až tak vela cestovín tam zato nie je :-) Mäso do toho? Hmm..ako sa vraví "fantázii sa medze nekladú" :-) ale mna by tam urcite nenapadlo dat mäso. To by bola potom nejaká polievka na studeno ;-P
:-)) tak predsa :-) Som rada,že si vyskúšala,aspon si to vieš nabudúce trocha prisposobit/upraviť :-) Kôpor je lepší čerstvý,ale môž aj bez neho,len s cesnakom.Ja robievam s obmenou,dokonca môžes dat aj mätu čerstvú alebo suchú. Riadne Mantı je veru pracnejšie,ale oooovela lepšie ;-) Dobre,je pravda že je to chutovo celkom iné,aspon to moje ktoré ja robievam :-) Máme to strašne radi,mám tu aj recept,ak chces kukni :-) varecha.pravda.sk/recepty/mant-fotorecept/62937-recept.ht...
možno to raz tiež vyskúšaš ;-P Pozdravujem!
Vlastne jogurt takovy, s koprem cesnekem, nebo i bez kopru, pouzivam stale do okurkovemu salatu, k rajcatum, tak to neni novinka pro me, Ale ta testovina me do toho prekvapila. Protoze je to dobre, zvyknu si a budu delat castejc.
Ted uz je krasne vychlazena, tesim se na poledni konzumaci :-)
Mali sme to k pečenej plnenej paprike, mäsu a šalátu. Šalát bol zo zelených špenátových listov a rukoly, dobre pokvapkaný olivovým olejom a dobre posolený.
Ja som zmiešala grécky jogurt s kyslou smotanou a vodu som dala z cestovín.
Určite bude u nás častejšie. Ďakujem za recept.