Rýchle mantı fotorecept

cesminaz - fotkaCesminaz, 11. mája 2019 10:26
Ďalšie recepty »
Rýchle mantı (fotorecept)Foto: cesminaz

Je to maličká cestovina v riedkom jogurte, ktorý je ochutený cesnakom, poprípade aj mätou alebo kôprom. Turci ju volajú aj RÝCHLE MANTI. Podáva sa studené ako príloha najmä k mäsitým jedlám.

20 min
príprava

Suroviny

3 dl drobné
3 dl studená
500 g
za hrsť
2 veľké strúčiky
Na poliatie:
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si drobnú cestovinu (3 dl), najlepšie sa hodia maličké mušličky alebo kratučké rúrky ako mám tu ja. Potom hustý jogurt, vodu, veľké strúčiky cesnaku a čerstvý kôpor. Cestovinu si uvaríme, do jogurtu nastrúhame cesnak a kôpor pokrájame. Následne uvarenú cestovinu už len pridáme do vodou zriedeného jogurtu, do ktorého sme už pridali aj kôpor a soľ. Ak je jogurt prisladlý, treba dochutiť citrónom. Čo sa týka množstva vody na zriedenie, tú si môžete prispôsobiť. Ja to robím redšie, lebo manžel to má tak rád.

    Rýchle mantı (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakoniec ešte polejeme dobre olivovým olejom a môžeme podávať :-) Takto pripravené môže po pár hodinách zhustnúť, ale stačí ak prilejete vodu a zriedite to na vašu požadovanú hustotu :-)

    Rýchle mantı (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Táto príloha sa u nás podáva najmä k mäsitým hlavným jedlám, ale aj k lahmacunu, böreku a mäsovej pide. Výborne sa hodí aj ku grilovačke :-) Vlastne všade tam, kde vám to pasuje :-) Robieva sa čisto s cesnakovým jogurtom, alebo s pridaním kôpru či mäty. Jednoducho komu ako chutí, tak môže obmieňať :-)

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist