Slané rascové tyčinky
Ak už máte dosť sladkého pečiva, a k vínku si chcete zahryznúť niečo malé, jednoduchou...
Reďkovková nátierka s vajíčkom
Reďkovku umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno, dve-tri reďkovky nakrájame na plátky. Vajcia uvaríme natvrdo,...
Kapustový šalát s jablkom
Tento salat sa hodi ako zeleninova priloha k masu, ale je aj velmi chutny len tak...
Pšenová kaša s lesným ovocím
Pšenová kaša sa stala mojimi obľúbenými raňajkami. Pšeno je veľmi výživné a prirodzene bezlepkové. Väčšinou...
Veľkonočná brokolicová omáčka s volským okom
V tomto pôstnom období sa jedia tradičné pôstne jedlá, napr. na Zelený štvrtok to býva...
Cesto na pizzu
Z týchto surovín vypracujeme cesto . rozvaĺkáme a dáme na vymastený plech . Táto dávka...
Medová roláda
Náš veľmi obľúbený rýchly koláč. Túto roládu robíme už roky a vždy chutí. V nedeľu...
Smotanovo-špenátová pizza
Vzhľadom na to, že nemám rád paradajky v akejkoľvek forme, robievam si často smotanovú pizzu,...
Paradajkové pyré s cesnakom na pizzu, do omáčok
Paradajky a cesnak su pre mna osobne prijemna kombinacia. Ked sa u nas pecie domaca pizza...
Tabouleh z Maroka s couscous
Tabouleh je populárny ľahký osviežujúci šalát v arabských krajinách, veľmi obľúbený v Maroku, Libanone, ...
Plnená paprika trochu inak
Sú jedlá, ktoré sa ani pri veľkej snahe nedajú lákavo nafotiť. O to lepšie však...
Tatranská cesnaková polievka
Táto polievka patrí k druhu zložených polievok s vyššou výživovou hodnotou. Víno do nej môžeme aj...
Focaccia - taliansky domáci chlieb s olivami
Pripravte si doma focacciu ako priamo v Taliansku. Skvelá s olivami a červenou cibuľou. Jednoduchá...
Bazalkové ravioly plnené syrom a šampiňónmi
Som milovníčkou talianskej kuchyne a tak cestoviny na rôzne spôsoby sú u nás na tanieri veľmi často....
Börek tvarohový
Z vonka jemne chrumkavý, veľmi chutný tvarohový börek z tenučkého cesta :-)
Krupicový nákyp
je to dobrota aj studená aj teplá. Recept mám z Nemecka ale niečo podobné sa varí...
Veľkonočný Zajac
Recept na Zajka prisiel s formou. Upeceneho mozno pocukrovat, alebo obliat cokoladou.
Norimberské perníčky alebo tiež Lebkuchen - lebzten
Tieto perníčky pochádzajú z nemecka, kde sú obľúbenou cukrovinkou nemcov a myslím, že aj všetkých...
Cviklový gratin so zelerom
onehdá pridal @2010 link na zaujímavý recept a konečne som sa odhodlala ho urobiť. V menšom...
Brokolicový nákyp
Mala som vela brokolice, tak som skusala nove recepty. Tento recept som nasla na...
Hrnčekové muffinky s mrkvou
Deti obľubujú muffinky, nezašpinia si ruky, netreba tanier a môžu si ich vziať do ruky...
Vegánska sviečková podľa Sone Štefkovej
Recept na prípravu vegánskeho variantu sviečkovej na smotane, ktorý nám v TV Varecha navarila modelka...
Langoše bez kysnutia s oštiepkom
Cesto na ne je raz dva hotové a po vypražení sú nadýchané a chrumkavé. Vyskúšajte naše...
Jemne pikantný Buffalo karfiol
Toto je vegetariánska / veganská verzia klasických Buffalo kuracích krídeliek prebratá z Nutrition Studies Recipes. Originálne...
Vyprážaná Sabi hrudka
Žiaden veľký recept, skôr vám chcem dať do pozornosti tento výborný syr na vyprážanie, ktorý...
Vyprážané kapustové plátky
Pripravovala som si kapustné listy na sarmu a to čo mi zvýšilo z hlávky a listy boli...
Langoše z mikroténového sáčku
Droždie rozmrvíme a všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme cesto. Potom cesto vložime do vačšieho ...
Cestoviny s paprikou a tekvicou
Papriku si umyjeme, semienka vyberieme a nakrájame na polovice. Cibuľu očistíme a nakrájame na štvrtiny....
Žemľovka s tvarohom, jablkami a marhuľami
Toto bola moja prvá žemľovka a vyšla výborne :)
Torta ľadové medvede
Túto tortičku by mal zvládnuť aj začiatočník. Nie je potrebné kupovať alebo vyrábať si poťahovú hmotu,...