Nepečená kiwi torta

diabambulka - fotkadiabambulka, 15. januára 2012

Výborná a jednoduchá delikatesa s veľkým množstvom vitamínov. Kiwi obsahuje až 10-krát viac vitamínu C ako jablká alebo citróny. Ďalšie vitamíny, ktoré kiwi obsahujú, sú B1, B2, E a karotén. Obsahujú aj železo, fosfor, horčík, draslík a vápnik. :-)

12
porcií

Suroviny

Pudingová plnka :
350 ml
1 ks
1 ks
1 PL
1-2 PL (rum)
250 g
Smotanová plnka :
2 ks
1 ks
1 ks
2 PL
1 ks
Kiwi želatína :
400 ml
1 ks malá
1 ks
1 ks
Ďalej potrebujeme :
6 ks
240 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na dno tortovej formy poukladáme okrúhle piškóty. Zalejeme ich pudingovou plnkou a na vrch poukladáme nakrájané a očistené kiwi. Kiwi potrieme 1/3 smotanovej plnky a opäť naukladáme okrúhle piškóty po celej ploche. Na piškóty vylejeme a rozotrieme zvyšok smotanovej plnky, poukladáme opäť nakrájané kiwi a zalejeme kiwi-želatínou. Necháme minimálne 12 hodín chladiť a podávame :-)

    Nepečená kiwi torta - obrázok 1
  2. 2

    Pudingová plnka : Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding podľa návodu. Keď je puding uvarený pridáme cukor, vanilkový cukor a troška rumu. Za občastného miešania necháme vychladnúť a do vychladnutého vmiešame jemný tvaroh.

  3. 3

    Smotanová plnka : Šľahačku vyšľaháme spolu so stužovačom. Následne ju jemne vmiešame do pochúťkovej smotany, ktorú sme si vymiešali s cukrom a vanilkovým cukrom.

  4. 4

    Kiwi želatína : Do 400 ml vody vysypeme kiwi šumienku a poriadne rozmiešame. Polovicu dáme do hrnca a privedieme skoro k varu. Následne vmiešame vanilkový pudingový prášok rozhabarkovaný vo zvyšku kiwi tekutiny a povaríme. Na záver pridáme 1 vanilkový cukor.

    Nepečená kiwi torta - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
toto sú veľmi vďačné mlsnoty ku nedelnej kávičke.-)) krásna je .-) iste aj mňamková...
ja robím podobný kiwi zákusok, to asi každý pozná.... ľahké, osviežujúce, dobré.... kráne a vtipne ozdobené .-)