Nepečená kiwi torta

diabambulka - fotkadiabambulka, 15. januára 2012

Výborná a jednoduchá delikatesa s veľkým množstvom vitamínov. Kiwi obsahuje až 10-krát viac vitamínu C ako jablká alebo citróny. Ďalšie vitamíny, ktoré kiwi obsahujú, Zobraziť celý popisVýborná a jednoduchá delikatesa s veľkým množstvom vitamínov. Kiwi obsahuje až 10-krát viac vitamínu C ako jablká alebo citróny. Ďalšie vitamíny, ktoré kiwi obsahujú, sú B1, B2, E a karotén. Obsahujú aj železo, fosfor, horčík, draslík a vápnik. :-)

12
porcií

Suroviny

Pudingová plnka :
350 ml
1 ks
1 ks
1 PL
1-2 PL (rum)
250 g
Smotanová plnka :
2 ks
1 ks
1 ks
2 PL
1 ks
Kiwi želatína :
400 ml
1 ks malá
1 ks
1 ks
Ďalej potrebujeme :
6 ks
240 g




Postup

  1. 1

    Na dno tortovej formy poukladáme okrúhle piškóty. Zalejeme ich pudingovou plnkou a na vrch poukladáme nakrájané a očistené kiwi. Kiwi potrieme 1/3 smotanovej plnky a opäť naukladáme okrúhle piškóty po celej ploche. Na piškóty vylejeme a rozotrieme zvyšok smotanovej plnky, poukladáme opäť nakrájané kiwi a zalejeme kiwi-želatínou. Necháme minimálne 12 hodín chladiť a podávame :-)

    Nepečená kiwi torta - obrázok 1
  2. 2

    Pudingová plnka : Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding podľa návodu. Keď je puding uvarený pridáme cukor, vanilkový cukor a troška rumu. Za občastného miešania necháme vychladnúť a do vychladnutého vmiešame jemný tvaroh.

  3. 3

    Smotanová plnka : Šľahačku vyšľaháme spolu so stužovačom. Následne ju jemne vmiešame do pochúťkovej smotany, ktorú sme si vymiešali s cukrom a vanilkovým cukrom.

  4. 4

    Kiwi želatína : Do 400 ml vody vysypeme kiwi šumienku a poriadne rozmiešame. Polovicu dáme do hrnca a privedieme skoro k varu. Následne vmiešame vanilkový pudingový prášok rozhabarkovaný vo zvyšku kiwi tekutiny a povaríme. Na záver pridáme 1 vanilkový cukor.

    Nepečená kiwi torta - obrázok 4

Diskusia k receptu

izabella929
toto sú veľmi vďačné mlsnoty ku nedelnej kávičke.-)) krásna je .-) iste aj mňamková...
evusik
ja robím podobný kiwi zákusok, to asi každý pozná.... ľahké, osviežujúce, dobré.... kráne a vtipne ozdobené .-)
makinka31
hneď by som si z nej dala, mňam tieto želatínové kúsky ja môžem v akejkoľvek podobe
domci4
krásne, tú pudingovú plnku normálne uvarím?
sneica
jej ta je pekna a usmievava...super recept....kk
diabambulka
Ďakujeeem , tortička veru doma zožalao kombinácie úspech a bola to kombinácia toho čo si vymysleli moji chlapi ... Tato chcel studenú tortičku so smotanou a drobec chcel kiwi- hlavne aby to bolo zelené ... :-)
dorisa
želatinové tiež mam veľmi rada, pekná tortička
astheart
Všechno, co je s želé, je velmi osvěžující, a proto mi to taky moc chutná!
domci4
Nedalo by sa to nahradiť aj ako ananasová a nejaká šumienka multivitamin alebo niečo take? a tou šuminkou sa myslí tang? alebo aka?
diabambulka
ahoj domci4, tak pekne poporiadku. Šumienku môžeš dať podľa svojej chuti, tu išlo o to aby bola výsledná farba zelená a keďže sú tam kiwi, aby prevažovala zelená farba. Šumienka sa myslím volala kiwi šumienka od firmy PIMA, alebo PRIMA, už si nepamätám a žiaľ sáčok už nemám, na budúce odfotím. S tangom mám veľmi dobré skúsenosti čo sa týka prípravy šumienok, majú veľmi dobrú chuť, môžem ti len odporučiť. Tak kľudne môžeš kombinovať a výsledok bude určite mňamkový. A vrch som ozdobila tou smotanovou plnkou, ktorá je na vrchu. Nechala som si tak 2 PL dala do mikroténového sáčka, rožtek som odstrihla a zdobila, kvôli malému, hneď to chcel jesť :-)))
a to kakaové je tiež z tej smotanovej plnky akurát som tam pre zafarbenie pridala trošku kakaa. Naozaj ti stačia llen tie 2 PL lebo to je pár čiarok :-)
ahoj držím palce a verím že ti bude chutiť :-)))
matka07
To je nádhera, v piatok urobím, budeme mať zasa dobrotku od teba...
olinka12
Super totička už len pozháňať to čo treba a ide sa to. Určite vyskúšam.Už je aj uložená v mojej KK.
marijanka712
@diabambulka super tortička ešte sa ti chce takéto dobroty vymýšlať? zíde sa mi takáto dobrotka, ked budeme častejšie na chate- vonku teplo a vtedy sa mi nechce vypekať a pre návštevy bude toto vynikajúce osvieženie. Dlho sme nekomunikovali za chvílu sa ti blíži tvoj čas, ale sem tam myslím na teba a držím palce, aby všetko dobre dopadlo potom sa ohlás...
domci4
aké ovocie by bolo osviežujúce na leto? :) čo by sa hodilo na letné obdobie? ja som chcela voliť ananás, ale nezdalo by sa mi to velmi osviežujúce
diabambulka
ahoj marijanka712, si veľmi zlatá, teší ma že na nás myslíte :-) no čo by už človek pre svojich miláčikov neurobil...veru ja asi to vypekanie na čas vymením za nepečené koláčiky :-))) ahoooj a pekný deň
diabambulka
ahoj domci4, ananás sa ti bude veľmi zle krájať, cez leto sú najlepšie jahody, maliny, ribezle - čo záhradka dá alebo aj mix ovocia a cez zimu, je super kombinácia mandaríniek ( v konzerve ) a banánov, alebo kiwi... :-))) ahoj
monniee
Krásna mňamková tortička :) Tvoj mužík a synček ťa musia zbožňovať za to aké dobrotky im kuchtíš :)
zdezda
:-) jéj, vhodná aj na Veľkú noc, ukladám si pod zákusky(tortičky)
gabika127
je vynikajuca kazdy si ju chvalil dokonca vyhrala 3. miesto :D len nemohla som zohnat nikde tu kiwi sumienku :/ neviete kde by som ju mohla zohnat???
diabambulka
gabika127, ahoj ja tú šumienku vždy kúpim v takom menšom obchodíku s potravinami u súkromníka, ten má oveľa väčší výber čo sa týka rozmanitosti tovaru. Myslím, že je to značka Prima tej šumienky a bývajú dve balenia, menšie a väčšie. Ja kupujem väčšie balenie. Chuťovo je naozaj výborná. pekný večer




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia