Paradajková polievka
Paradajková polievka

Voňavá paradajková polievka

janeg - fotkajaneg, 9. júla 2020
Voňavá paradajková polievka
Foto: janeg

Obľúbená klasika s čerstvými paradajkami a štipkou škorice.

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks malá
1 PL
1 PL
280 g
3 ks veľké
3 ks
2 ks
štipka
1 1/2 PL
podľa chuti
podľa chuti
2 l
1 ČL
50 ml
podľa výberu
 nastrúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame na drobno a v hrnci opražíme na zmesi masla a oleja.

  2. 2

    Zalejeme vodou, rozmiešame v nej pretlak a pridáme rajčiny nakrájané na malé kocky a všetky koreniny. Varíme 10 minút, vyberieme bobkový list a klinčeky (odložíme ich) a rajčiny s cibuľou rozmixujeme.

  3. 3

    Vrátime späť bobkový list a klinčeky, prisypeme cestoviny a varíme, kým cestoviny nezmäknú. Potom vyberieme bobkový list a klinčeky.

  4. 4

    V miske rozmiešame škrob v smotane a zmes za stáleho miešania prilejeme do polievky. Necháme prejsť varom, podľa potreby ešte dochutíme.

  5. 5

    Servírujeme s nastrúhaným syrom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Štipku škorice ja dávam do paradajkovej omáčky, vlastne do zásmažky, ktorú robím ako prvú, až potom, keď ju zalejem vodou, dávam pretlak...ale polievku som ešte nerobila, neviem, prečo?
Viem si tú chuť polievky predstaviť. Ja varievam podľa mojej babičky ktorá dávala do polievky trochu strúhaného perníku na zahustenie. Keď nemám perník, tak dávam štipku škorice. Kvôli nezabudnuteľnej chuti.