Voňavá paradajková polievka
Foto: janeg
Obľúbená klasika s čerstvými paradajkami a štipkou škorice.
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks malá |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
280 g |
|
3 ks veľké |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
štipka |
|
1 1/2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 l |
|
1 ČL |
|
50 ml |
|
podľa výberu |
|
nastrúhaný |
|
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame na drobno a v hrnci opražíme na zmesi masla a oleja.
- 2
Zalejeme vodou, rozmiešame v nej pretlak a pridáme rajčiny nakrájané na malé kocky a všetky koreniny. Varíme 10 minút, vyberieme bobkový list a klinčeky (odložíme ich) a rajčiny s cibuľou rozmixujeme.
- 3
Vrátime späť bobkový list a klinčeky, prisypeme cestoviny a varíme, kým cestoviny nezmäknú. Potom vyberieme bobkový list a klinčeky.
- 4
V miske rozmiešame škrob v smotane a zmes za stáleho miešania prilejeme do polievky. Necháme prejsť varom, podľa potreby ešte dochutíme.
- 5
Servírujeme s nastrúhaným syrom.
Tiež paradajková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To znie tiež výborne!
A ja som zase nerobila omáčku :D
Všetci máme svoje overené recepty, ku ktorým sa vraciame :)
Rajciny si pridaal osupane? Lebo po mixovani mas peknu hladku polievku, gratulujem.
Ja som cibuľku chcela nechať :) A rajčiny boli aj so šupou, asi mám dobrý mixér :D