Foto: zirafninka1
Sýty extra čokoládový koláč. Inšpiráciu som našla v časopise Dobré jedlo.
porcií
Postup
-
1
150 ml smotany na šľahanie zohrejeme. Odstavíme a primiešame nalámanú bielu čokoládu. Miešame kým sa čokoláda úplne neroztopí. Necháme vychladnúť.
-
2
Pripravíme si 60g lieskových orieškov.
-
3
Oriešky opražíme na suchej panvici.
-
4
Oriešky preložíme na čistú utierku.
-
5
Utierku chytíme ako batožtek a orechy o seba šucháme, aby sa zbavili aspoň časti šupiek.
-
6
Nad parou roztopíme maslo a horkú čokoládu a necháme mierne vychladnúť.
-
7
V mise vyšľaháme celé vajíčka s práškovým cukrom. Ja som pridala aj lyžicu mätového sirupu. Postupne prilievame čokoládu s maslom. Dobre premiešame.
-
8
Pridáme preosiatú múku. Opäť spolu premiešame. Vznikne husté cesto.
-
9
Pripravíme si malý plech. Vystelieme ho papierom na pečenie alebo poriadne vymastíme a vysypeme múkou. Cesto v pekáči uhladíme, pridáme opražené lieskovce.
-
10
Pečieme pri 180°C asi 20 minút. Cesto ostane vnútri vláčne, povrch by mal byť ako lesklý papier. Cesto necháme vychladnúť.
-
11
Smotanu s bielou čokoládou ušľaháme do jemnej peny. Penu natrieme na vychladnuté cesto. Krájame na kocky.
- 12
Na polevu si zohrejeme smotanu, pridáme k nej nalámanú čokoládu. Koláč polejeme až tesne pred servírovaním.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 12
Diskusia k receptu