Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 20 dkg |
|
| 1 dl |
|
| 1 dl |
|
| 20 dkg |
|
| 1 ks |
|
| PLNKA: | |
| 2 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1 ks |
|
| 250 ml |
|
| ŽELATÍNA: | |
| 1 liter |
|
| 2 ks |
|
| 7 PL |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: 4 žĺtky a práškový cukor vymiešame do penista, postupne pridávame olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a na záver zľahka vmiešame sneh z bielkov. Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
- 2
Plnka: Pochúťkovú smotanu zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku. Šľahačkovú hmotu nanesieme na upečené a vychladnuté cesto.
- 3
Želatína: Z vody, Zlatého klasu, cukru a pomarančového prípravku si uvaríme hustý puding a necháme mierne ochladiť a nanesieme opatrne na šľahačkovú hmotu. Držíme v chlade. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu