Foto: sonijamt
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
20 dkg |
|
1 dl |
|
1 dl |
|
20 dkg |
|
1 ks |
|
PLNKA: | |
2 ks |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
ŽELATÍNA: | |
1 liter |
|
2 ks |
|
7 PL |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: 4 žĺtky a práškový cukor vymiešame do penista, postupne pridávame olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a na záver zľahka vmiešame sneh z bielkov. Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
- 2
Plnka: Pochúťkovú smotanu zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku. Šľahačkovú hmotu nanesieme na upečené a vychladnuté cesto.
- 3
Želatína: Z vody, Zlatého klasu, cukru a pomarančového prípravku si uvaríme hustý puding a necháme mierne ochladiť a nanesieme opatrne na šľahačkovú hmotu. Držíme v chlade. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu