Osviežujúce rezy

sonijamt - fotkasonijamt, 5. decembra 2010
Osviežujúce rezy
Foto: sonijamt

Suroviny

Cesto:
4 ks
20 dkg
1 dl
1 dl
20 dkg
1 ks
PLNKA:
2 ks
1 PL
1 ks
250 ml
ŽELATÍNA:
1 liter
2 ks
7 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: 4 žĺtky a práškový cukor vymiešame do penista, postupne pridávame olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a na záver zľahka vmiešame sneh z bielkov. Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.

  2. 2

    Plnka: Pochúťkovú smotanu zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom a zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku. Šľahačkovú hmotu nanesieme na upečené a vychladnuté cesto.

  3. 3

    Želatína: Z vody, Zlatého klasu, cukru a pomarančového prípravku si uvaríme hustý puding a necháme mierne ochladiť a nanesieme opatrne na šľahačkovú hmotu. Držíme v chlade. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou.

Diskusia k receptu

tinca
@sonijamt a želatína tam nejde ? kočka moja ty asi každý deň vypekáš, krásne foto
marta5
Zakusok vyzera nadherne a verim,ze aj tak chuti.Tanierik na ktorom je servirovany mi je blizky aj ja mam doma tu istu supravu.Skusim asi cez sviatky ten osviezujuci a nadherny zakusok.Dakujem za skvely recept.
marta5
Zakusok vyzera nadherne a verim,ze aj tak chuti.Tanierik na ktorom je servirovany mi je blizky aj ja mam doma tu istu supravu.Skusim asi cez sviatky ten osviezujuci a nadherny zakusok.Dakujem za skvely recept.
sonijamt
tinca, želatína je vlastne voda+zlaté klasy+cukor+pomarančový tang, nič iné nedávam, pekne to stuhne a treba držať koláčik v chladničke. Tento koláčik mám od mojej maminy, takže v našej rodine je už odskúšaný a obľúbený, pečieme ho už niekoľkooooo rokov:-)) Vrch zdobím tesne pred podávaním šľahačkou, niekedy som používala farebnú ryžu, ale tá sa mi v chladničke rozpúšťala-urobilo to síce peknú farebnú mozaiku, ale šľahačka tam dodá lepšiu chuť
1x erisam
bejda7
Presne tento koláč som hladala už dlhšie,kolegyňa ho robieva z kiwi a raz na oslavu nedostala kiwi,tak urobila s broskyňami-ten bol vynikajúci:) Ďakujem za recept už je v mojej knihe!:)
sonijamt
vynikajúci a celkom rýchly koláčik, aj teraz som ho piekla:-)
sonijamt
dajte vedieť ako sa vydaril a či chutil, ja som ho robila už 3x po sebe:-))
brisid
presne tento istý recept poznám a všetci okolo ho milujú... kedysi som ho robila i trikrát do týždňa :D
sonijamt
ťažko povedať ako dlho, ja pečiem asi tak na 160-170°C a cesto musí byť zlatisté, skúšam špajdlou, a keď sa nelepí je hotové:-) ale nepečie sa dlho
diabambulka
takéto koláčiky mám najradšej sú šťavnaté, chutné, len jednu chybičku krásy to má...človek nevie kedy prestať chodiť do chladničky na tú dobrotku :-)))
sonijamt
diabambulka úplne súhlasím s tým čo píšete a potom človek radšej všetky zrkadlá obchádza:-))))))
stacy77777
tento koláčik pečiem niekoľko rokov,ale na natretú smotanovú plnku ukladám na husto zavárané mandarinky,až potom želatínu. Môžem potvrdiť,je veľmi chutný a zvlášť v letných mesiacoch taký vychladený-super...P.S. len mi je ťažko,keď čítam tvoje recepty a vidím foto bernského,po 11 rokoch sme sa museli s takýmto rozlúčiť
sonijamt
@stacy77777 ,ani mi také veci nepíš, lebo si to neviem ani predstaviť, aby sme ho stratili:-(((( teraz má problém s labkou a už som z toho nešťastná, lebo chodí smutný, bez nálady :-((((
evka73
Piekla som tortu môjmu synovy presne niečo také výborná chuť a ešte TANG mango perfektné....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia