Papriková pochúťka - Zámocká paprika fotorecept
Foto: rennatte
Tento druh pochúťky musí byť vždy v našej chladničke. Hodí sa do mäsových jedál, hlavne guláša aj ku klobáse či párkom, alebo len tak Zobraziť celý popisTento druh pochúťky musí byť vždy v našej chladničke. Hodí sa do mäsových jedál, hlavne guláša aj ku klobáse či párkom, alebo len tak na maslový chlieb. Pri tomto recepte spotrebujete všetky krivé, malé a zdeformované papriky zo záhradky, alebo ich kúpite vo výraznej zľave. Prevažovať musí červená paprika, ostatná môže byť zelená, žltá. Dá sa robiť v klasickej alebo pikantnej podobe. Ja som zvolila pikant.
porcií
príprava
Postup
-
1
Papriku, cibuľu, cesnak a feferónky pomelieme a dáme variť. Keď zmes začne vrieť pridáme sladkokyslý nálev (vodu, ocot a deko prevaríme a precedíme). Ďalej varíme za občasného miešania.
-
2
voda sa nám postupne odparuje a zmes hustne. Takto to vyzerá po pol hodine
-
3
pridáme olej, varíme ešte aspoň 20-30 minút do požadovanej hustoty. Ak sa vám zdá málo červená môžete pridať lyžičku mletej červenej papriky.
-
4
Odstavíme a pomocou širokého lievika plníme malé poháriky, sterilizujeme pri 100 °C, po dosiahnutí 100-ky odstavíme.
-
5
z tejto dávky mi vyšlo 9 pohárikov od detskej výživy
@aroooo ,
pozrela som si recept od @kimla , je podobny, moje zlozenie surovin je ako na original zamocku papriku aj s cesnakom a kludne sa moze dat aj kapia a ina farba papriky, ale treba skusat viac receptov a ponechat si ten ktory najviac chuti,
@abdul ,
pozrela som aj tvoj recept... ale ved aj ty natierku sterilizujes a dokonca az 15 minut....
varecha.pravda.sk/recepty/paprikova-natierka/10698-recept...
- bez strerilizácie.