Pozdravujem tetušku: tento koláč je osvedčená klasika, každý ho má rád. Je vynikajúce že plnky sa dajú obmieňať a koláč je vždy iný. Pripomína mi aj v tejto zime leto a tak v sobotu vytiahnem niečo z mrazáka a bude sa piecť.
Ty si z Čavoja ? :)
toto kysnuté cesto je univerzálne ... ja z neho robím napríklad stáčané rožky na sladko, na slano, dajú sa robiť cesnakáče, rôzne záviny ... kakaový, škoricový, jablkový, makový a orechový ... kto ho nepozná, vrele odporúčam ... pekné foto ... :)
dakujem za prispevky :) no kedze je kolacik kysnuty, tak samozrejme, treba ho nechat vykysnut :) no je toho cesta viac, ale ked ho robime tak spravime jeden s jablckami, jeden s tvarohom, jeden s cucoriedkami alebo malinami atd.
P.S. nie som z Cavoja, ale teta od ktorej mam tento skvely recept :*)
aj ja dávam do kysnutého cesta na koláče prášok do pečiva, aj droždie, je také nadýchanejšie, kdesi som to čítala a je to pravda. koláčik vyzerá chutne, skoro ako jablkové pité
neviem preco ale aj ja davam PDP do kysnuteho cesta,zrejme som to odkukala od mojej svagriny a ona bola skutocne kolacova kralovna na kysnute cesta a chlieb jaaaj a biele kolace a sisky sama diera a ta chut,zaujimave ,ze piskoty a trene cesta nikdy nechcela piect tie som jej zaza piekla ja alebo potom jej nevesty,kym vladala tak zasobovala nimi svoje 5 deti a stale na sviatky urobila aj pre mna.
Dobrý deň, zaujalo ma, ze sa dáva aj kypriaci prášok ak droždie 🤔. Takto som veru ešte koláč nerobila. Ma to nejaký dôvod? Dá sa použiť iba droždie napr.? Ďakujem
toto kysnuté cesto je univerzálne ... ja z neho robím napríklad stáčané rožky na sladko, na slano, dajú sa robiť cesnakáče, rôzne záviny ... kakaový, škoricový, jablkový, makový a orechový ... kto ho nepozná, vrele odporúčam ... pekné foto ... :)
P.S. nie som z Cavoja, ale teta od ktorej mam tento skvely recept :*)