Torta
Foto: wildrane

Základ tvorí klasické piškótové cesto a plnky podla chuti.

Suroviny

12
12 PL
12 PL
12+2 PL
12 PL, horúcej
3
3 PL
1
100  g
1
350 g
3
2  PL
 alebo džem
400 ml
1 1/2
 / čokoládové piliny




Postup

  1. 1

    12 žĺtkov vymiešame s 12 PL pr.cukru a 2 vanilk. cukrami. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Po troche do vyšl. žĺtkov pridávame polohr. múku zmiešanú s kypr. práškom, bielka, olej, a horúcu vodu. Cesto rozdelíme na dve polovice do jednej pridám kakao, do druhej mleté orechy. Upečieme v horúcej rúre na plechu vystlatým papierom na pečenie. Po upečený korpusy necháme vychladnúť, oba rozrežeme na polovice.

  2. 2

    Plnka: Uvaríme puding z mlieka a 1 1/2 čokoládového puding. prášku. Necháme vychladnúť. Maslo zmiešame s cukrom. Rozpustíme dve čokolády a vychladnuté pridáme k maslu, pridáme dve PL smotany a zmiešame. Pridáme uvarený puding. Časť plnky natrieme na orechový korpus. Jednu 1/2 kakaového korpusu pokvapkáme šťavou z kompótu (podľa chuti a použitého lekváru), natrieme lekvárom a priložíme druhú polovicu kakaového korpusu a dáme na orechový korpus natretý plnkou. Vrchnú časť kakaového korpusu potrieme plnkou a prikryjeme posledným korpusom. Vrch a boky torty natrieme zvyšnou časťou plnky, na vrch dáme čokoládovu polvu ( 1 horká čokoláda + trochu Cery + 2 PL oleja). Boky torty ozdobíme mletými orechmi,alebo čokoládovými pilinami, vrch podla vlastnej fantázie.

  3. 3

    Torta opačnej kombinácie, na výzdobu použitá biela čokoláda a čokoládový krém.

    Torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

marienka44
@Wildrane ,to je krasna a urcite dobra torta! M&yslim si, ze ked do cesta sa pridava voda a olej, netreba slahat sneh, ale hned na zaciatku cele vajcia /menej spinaveho riadu a roboty/. Je vynimocna uz aj tvarom a ozdobami. Chvalim a ukladam do KK.
klaura
Ja tiež vždy šľahám bielka zvlášť, aj keď pridávam olej a vodu ... piškótové cesto je nadýchanejšie ... krásna tortička ...
torticka
Závidím Vám všetkým, keď robíte také pekné a chutné torty. Len treba skúsiť, však? Chcem sa spýtať, Čím to režete na poly.
wildrane
napoly režem nie hrúbku plátu, ale na plechu na polovicu...
evanaaa
Wildrane, tvoja fantázia je nepochybne dobrá, čo je viedieť na tejto torte a najmä na krásnej výzdobe. .......vidieť,opr.
pedo
Rýchly a vždy neskutočne dobrý recept našich drahých mám
vivi
cica2
nádherné tortičky, šikuľka!!! Ja torty upečiem ale tak krásne ako máte ozdobenú, to neviem
adamalex
ozaj je pekna.....idem sa ju zajtra pokusit urobit dufam ze mi vyjde a aspon z casti bude vyzerat ako tato........
adamalex
ozaj je pekna.....idem sa ju zajtra pokusit urobit dufam ze mi vyjde a aspon z casti bude vyzerat ako tato........
tonka13
podla mojich skusenosti vrucne odporucam NIKDY nerobit tortu z klasickej piskoty, ta skoro obschne a napriklad rozmokne, ak sa pouziva jogurt, smotana alebo ovocie ako plnka. Pozrite si napr. recept Trufle, to cesto je vynikajuce a namiesto kakaa odporucam roztopenu cokoladu
hortenzia51
...po prečítani receptu som sa zamyslela či je tu chýba alebo naozaj si použila až 14 PL oleja .. zda sa mi to veľa oleja na 12 vajec..
dufam,že mi napíšeš a vysvetliš--
betka11
najsť odvahu na upečenie torty vzrastá,vyskúšam týmto spôsobom, ozdobena neviem, ale za pokus to stojí ďakujem za inšpiráciu vydarili sa ti pekne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia