Stratený marhuľový kompót v koláči

amazonka29 - fotkaamazonka29, 30. júna 2011

Opäť jeden z rýchlych,jednoduchých a tým pádom obľúbených receptov na koláč (napokon ako väčšina mojich receptov)-objavený z knihy Recepty zo života a dlhé roky Zobraziť celý popisOpäť jeden z rýchlych,jednoduchých a tým pádom obľúbených receptov na koláč (napokon ako väčšina mojich receptov)-objavený z knihy Recepty zo života a dlhé roky robievaný,jeho prednosťou je,že nieje suchý a to určite privíta nejeden milovník koláčov.

Suroviny

400g
2 KS
200g
1pohár
2 malé lyžičky
Poleva:
125g
70g
210g
50ml
 alebo tuk na vymastenie plechu
 na vysypanie plechu




Postup

  1. 1

    Cukor a vajcia spolu vyšľaháme,pridáme šťavu z kompótu a postupne múku so sódou bikarbónou.Nakoniec pridáme marhule (ak ich máte mäkké dajte ich tam v kuse,rozmixujú sa v pohode-ak su tvrdčšie-radčšej si ich nakrájajte na menšie kúsky) a všetko spolu mixérom vymiešajte.Cesto vylejeme na vymastený a múkou posypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry.Ešte horúci koláč potrieme marhuľovým džemom.Po vychladnutí naň nalejeme polevu-ktorú si pripravíme tak,že: Tuk,kakao,cukor,vodu dáme do kastrólika a zohrievame-keď začne vrieť na miernom ohni ju za stáleho miešania varíme ešte asi 10 minút.

Diskusia k receptu

3sandra3
aj tento je dobrý, tzv. stratené marhule,,,, dnes tuším vypekáš...
amazonka29
3sandra3 :o)- nie,nie práveže dnes zrovna nevypekám.Ale až dnes som sa dostala k pc,tak čo som zameškala (no sfotodokumentovala) tak som sem raz za radom šupla :o))
sovka62
Tiež som ho v tej knihe našla, vyskúšala som ho len preto, že som sa chcela zbaviť marhuľového kompótu, ale prekvapilo ma, aký bol dobrý, tak som zaradila do repertoáru.
jerica
@amazonka29 pri čítaní Tvojho receptu som si vybavila keď som sa učila piecť koláče , tento koláčik robievala moja teta v Nových Zámkoch kde som chodila na prázdniny,teta bola vynikajúca kuchárka a pri varení ma vždy zapájala miešala som potom natierala a tento koláčik si spomínam tiež robievala. Je to rýchle a šťavnaté,neprekvapí vás neohlásená návšteva.
amazonka29
@jerica je to milé keď v nás takéto dobroty vyvolávajú tak príjemné spomienky a som rada,že sa Ti to vybavilo zrovna pri tomto koláči ;o)
amazonka29
@elisticka mala si na mysli fotopostup? A vieš,že sa na to vždy chystám ,no až v polovici pečenia si spomeniem,že chups-zabudla som fotiť :o)) Do budúcna sa pokúsim polepšiť ;)
akeber
aj ja ho robievam , moje deti ho zbožňujú a nie je vôbec náročný....
používateľ nemá avatar
rr
rr
použil som slivky tak som zvedavý uz sa pecie :D
betka11
@amazonka29 môžeš použiť hociaký kompot je to univerzálny rcp čo sa týka kompotovaného ovocia,ja osobne som piekla jahodový,malinový,višňový,čerešňový,slivkový,marhulový,broskyňový,keď som ho piekla prvý krát tak mojím dcéram tak chutil,že som ho piekla dvakrát do týždňa
brmbuska
Ja som dnes piekla je totalne vynikajuci. Akurat mne sa nepodarila ta poleva :-( Na moj vkus je trochu horka a nie a nie ju rozotriet na ten dzem. Neviem preco, pouzila som ceru a kvalitne kakao.
1x 45678
amazonka29
@brmbuska ...aj mne sa to už stalo,že sa mi nepodarila poleva :-) Nič to,nie vždy sa hold zadarí ;-) Ja už zvečsa vsádzam na "istotu" a roztopím si radčšej čokoládu a k tej pridám ceru. Inak som veľmi rada,že Vám koláčik chutil.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia