Hráškové pyré s mätou

sjuz - fotkasjuz, 27. januára 2011
Hráškové pyré s mätou
Foto: sjuz

Výborná a hlavne príloha k mäsám, alebo len tak:)

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

balíček mrazený alebo čerstvý
2-3 PL klasické
2-3 PL
cca 8 lístočkov  čerstvá




Postup

  1. 1

    Hrášok a mätové lístky zalejeme trochou vody, prikryjeme a varíme max. 5 minút.

  2. 2

    Zlejeme, pridáme maslo, smotanu, soľ a korenie podľa chuti, a rozmixujeme do hladka.

  3. 3

    Podávame s pečenými mäsami.

Diskusia k receptu

jerica
zaujímavé,dobrá inšpirácia k diete mojej polovičky po operácii srdiečka. :-))
jatanika
hráškové pyré robievam, ale mätu som nedávala... niekedy skúsim...
porzellanka
Hmm, hraskove pyre s matou... preco som na to ja neprisla? :-)) Vyzera do zaujimavo, urcite vyskusam.
abend
Tak toto je recept týždňa, teda aspom pre mňa, vďaka zaň, už je v mojej KK a v nedeľu už aj vyskúšam.
tinca
@sjuz mňaaam, robím ale bez mäty, vyskúšam,krásny obr.
sjuz
je to len také jednoduché a rýchle jedlo:)), ale aj tak vďaka za komentáre:), ja som za každé obohatenie jedálničku novým receptom:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia