Kačacie prsia na rozmaríne, opekané zemiaky a jablkovo-hruškové čatní
Foto: majuska31
Inšpirácia od Habovcov.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Kačacie prsia si nasolíme, pridáme rozmarín a opečieme z oboch strán na rozpálenej panvici (najskôr kožou nadol). Opekáme pokým sa nevyplaví tuk, potom prsia preložíme do zapekacej misy a spolu s vytopeným tukom pečieme zhruba 30 minút na 200 stupňoch.
- 2
Olúpané, jadier zbavené hrušky a jablká nakrájame na tenké pásiky (0,5 cm) a pražíme na masle, neskôr pridáme cukor, zázvor a maslo podľa potreby a pokvapkáme balsamicom. Po vybratí z panvice túto masu rozmixujeme.
- 3
Zemiaky uvaríme v slanej vode, potom prekrojíme na polovičky (ja som mala mladé zemiaky približne rovnakej veľkosti) posolíme, polejeme olivovým olejom, posypeme korením na americké zemiaky a pečieme do chrumkava v rúre na 200 stupňoch. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Umučenie? Prečo? Postupovala som presne podľa tej časti kde tieto prsia robil jediné čo som urobila inak sú zemiaky on robil kašu s parmezánom, no ja som ho nemala po ruke.
nepoznam, my uz 10 rokov nemame tv, doporucujem
Ja som ich piekla zhruba 30 minút (kožou nahor presne ako píšeš) a ďalších cca 30 sa piekli zemiaky :D. V recepte to doplním aby to bolo jasné. A mäso nebolo vôbec suché ani gumené, koža bola krásne chrumkavá.
Ďakujem :)