Vynikajúci zákusok pri ktorom je záruka,že nevystane ani jediný kúsok:))..
na 160-170 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
200 g |
|
4 ks |
|
1 pl |
|
250 g |
|
250 g |
|
1 zarovnaná lyžica |
|
5 dl |
|
Sirup: | |
250 g |
|
|
|
2 dl |
|
0,5 dl |
|
Krém: | |
|
|
1,5 dl |
|
pol vrecúška |
|
1 |
|
12,5 g |
|
70 g |
|
0,5 dl |
|
|
Postup
-
1
Heru,žĺtky a práškový cukor vymiešame do penista a potom do tejto hmoty zapracujeme kakao,mak,múku,sódu a mlieko. Vmiešame tuhý sneh z bielkov a cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečieme v predhriatej rúre cca 20-25 minút pri 160-170 stupňoch .
- 2
Z cukru a vody uvaríme sirup do ktorého po vychladnutí pridáme citrónovú šťavu a rum. Týmto sirupom polejeme povrch vychladnutého koláča.
- 3
Z cukru urobíme karamel a prevaríme ho s troškou vody. Potom do neho vmiešame mlieko v ktorom sme rozhabarkovali žĺtok a pudingový prášok. Uvaríme na hustú kašu. Maslo vymiešame s cukrom a rumom a vmiešame do pudingovej kaše. Krém natrieme na koláč a nakoniec polejeme čokoládovou polevou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu