Druhy jedál (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Palacinky plnenené tvarohom a šunkou so studenou mexickou omáčkou

Slané chuťovky

Tento recept zvyknem pripravovať pri príležitosti rodinných osláv. Mexickú omáčku som veľakrát nahradila domácim "ščipetom"

prazdny

Veselá pizza

Bravčové mäso

Komerčný recept<br /> Potešte svojich hostí pizzou pripravenou so špeciálnou omáčkou zo šťavnatých paradajok dozretých na horúcom stredomorskom...

prazdny

Cibuľkový koláčik

Chlieb

Nachystáme si všetky suroviny.

prazdny

Lístkové rezy s rumovou polevou

Dezerty

Listov cesto si rozpolíme a na pomucenej doske rozválkame na dva pláty (velkost velkého plechu). Obidva...

prazdny

Karolínkine špagety

Cestoviny

Tento recept je od 7-ročnej Karolínky, ktorá sa zúčastnila na varení s profesionálmi ku Dňu detí....

prazdny

Satay s arašidovou omáčkou

Kuracie mäso

Cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Na panvici rozpálime 2 lyžice arašidového oleja, pridáme nakrájanú...

prazdny

Slaninovo-cibuľkové haruľky

Večera

Najviac obľúbené u nás sú haruľky, do ktorých obmieňam suroviny.

prazdny

Pečený marinovaný zajac na smotane

Hlavné jedlá

Ak sa rozhodnete prežiť nedeľu v papučiach, stavte na pečeného zajaca so smotanovou omáčkou.

prazdny

Karamelový krém s kahlúa–višňami

Dezerty

V mlieku rozpustíme cukor (230 g), privedieme do varu, necháme vychladnúť a vmiešame celé vajcia....

prazdny

Kuriatka na šalotke s cuketkou

Bezmäsité jedlá

Gemerské lesy okolo „Slavošky“ sú aj hubársky raj. Tamojšia vrchnosť ma, je tomu už vyše...

prazdny

Torta Mikulášska čiapka

Torty

Zltky vyslaháme so 100g cukru do peny, pridáme múku s práskom do peciva, mandle, ...

prazdny

Kačka pečená na jablkách

Hlavné jedlá

Takto pripravená kačka je takmer bez práce, rúra pracuje za nás. Je chutná, med...

prazdny

Tekvicový krém s kuracími filetkami a speneným mliekom

Kuracie mäso

Tekvicu Hokaido osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do rozohriatej rúry asi na 30 minút....

prazdny

Gaštanovo-orechové podkovičky

Dezerty

Aj tento recept mám z www. najpecenie. sk

prazdny

Chlebová polievka

Bravčové mäso

Zemiaky nakrájame na kocky, chlieb a cibuľu nakrájame na malé kocky. Nakrájanú cibuľu speníme na...

prazdny

Šalát s kuracím mäskom

Kuracie mäso

Použila som kuracinku z polievky.

prazdny

Masové kuličky

Bravčové mäso

Recept jsem objevila v Obrazové kuchařce Panoramy Čínská domácí kuchyně, autorky Thang Jüngling, Laděna...

prazdny

Kelusta

Bezmäsité jedlá

Vymyslel som nové jedlo. Síce len náhodou ale veľa veľkých vecí vzniklo náhodou. Zdalo sa mi, že...

prazdny

Perníkové mafiny s medovou polevou a mandľami

Koláče

Med, cukor, maslo a mlieko v hrnci pri nízkej teplote zohrievame, kým sa cukor...

prazdny

Citrónový krém zo žervé

Dezerty

Vychladené žervé a smotanu vyšľaháme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom na pevný krém. Nakoniec dochutíme...

prazdny

Zemiakové knedličky s kapustou

Bravčové mäso

Na oleji opražíme slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme ju. Uvarené...

prazdny

Perníková veža s pomarančom

Koláče

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, premiešame, pridáme karamel, múku s perníkovým práškom,...

prazdny

Sladko-ostrý baklažán

Bezmäsité jedlá

Recept vhodný najmä pre ľudí obľubujúcich trošku zvláštne chute.

prazdny

Kokopusinky pre deti

Dezerty

Nad parou bielka s práškovým cukrom šlaháme až kým nezhustnú (mne to trvalo cca 5min. )

prazdny

Zemiačky so zeleninkou

Bezmäsité jedlá

Tento recept bol vymýšľaný za chodu, aj keď je to bezmäsitý pokrm, manželovi veľmi chutil...

prazdny

Polievka z miešanej zeleniny

Bezmäsité jedlá

Na drobné kúsky porezaný paštrnák, zeler, kaleráb, trochu nastrúhanej cibule, petržlenovú vňať a zelený hrášok premiešame a...

prazdny

Kráľovské krevietky netradične

Predjedlá

Keďze krevety patria v Norsku medzi ich národnú špecialitu... predávaju ich nelúpané ale aj lúpané... ja...

prazdny

Americké čokoládové cookies

Dezerty

Deti ich milujú a my dospelí tiež nepohrdneme sladkosťami.

prazdny

Grilovaný mäsový špíz

Bravčové mäso

Mäsko je najlepšie , ak je naložené v marináde. NIKDY, nepouživamé mäso zmrazené a ani konzervované ,...