Višňový chlebíček
Kulinární studio Mafra
mesačník Varecha, 28. augusta 2024
mesačník Varecha, 28. augusta 2024
Foto: Kulinární studio Mafra
Vychutnajte si spojenie višní a škorice.
12
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
50 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
1 dávka |
|
350 g (čerstvé, mrazené alebo kompót) |
|
1 PL |
|
3/4 PL |
|
1/2 PL |
|
Na vymastenie formy: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Podľa návodu pripravíme jemné trené cesto (recept nájdete po kliknutí na odkaz).
- 2
Formu na chlebíček vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie. Cesto preložíme do formy.
- 3
Višne odkôstkujeme, zavárané necháme odkvapkať. Cukor v miske premiešame so škoricou a škrobom. Višne obalíme v tejto zmesi.
- 4
Na cesto rozložíme pripravené višne a zľahka ich do cesta zatlačíme.
- 5
Chlebík vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C a pečieme asi 50 minút. Ku koncu pečenia zapichneme do chlebíka špajdľu, ak sa na ňu cesto nelepí, je upečené.
- 6
Po upečení necháme chlebík vychladnúť vo forme, potom vyklopíme, poprášime cukrom a nakrájame.
Tiež višňový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Máte pekné recepty, ďakujem.