Panna cotta v malinovej omáčke
šéfkuchár hotela Arcadia***** v Bratislave, 15. augusta 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Nie som cukrár, ale vymýšľanie dezertov ma chytilo za srdce. Dá sa s nimi krásne pohrať, pracovať s farbami, vôňami a tvarmi a napokon ich aj príťažlivo naaranžovať.
porcií
príprava
Suroviny
600 g |
|
400 g |
|
2 ks |
|
240 g |
|
6 plátkov |
|
Malinová polievka: | |
2 šálky (aj mrazených) |
|
6 PL |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
Malinové kryštáliky: | |
125 g |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
500 g |
|
1 ks |
|
Včelí plást: | |
200 g |
|
5 PL |
|
2 ČL |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme variť šľahačkovú smotanu s cukrom a dreňou z vanilkového struku. Do smotany vložíme aj prázdny struk, po uvarení ho vyberieme. Pridáme kyslú smotanu a vopred namočenú želatínu, aby napučala. Premiešame a precedíme. Potom panna cottu nalievame do pripravených foriem a necháme stuhnúť 6 hodín.
- 2
Malinová polievka: Maliny s cukrom, citrónovou šťavou a glukózou zvaríme a prepasírujeme cez husté cedidlo. Dáme vychladiť do chladničky. V prípade, že je omáčka príliš hustá, môžeme ju trochu zriediť cukrovou vodou.
- 3
Malinové kryštáliky: Cukor s vodou necháme zovrieť, varíme na slabom ohni asi 5 minút, schladíme, pridáme maliny s balsamicom a citrónovou šťavou. Rozmixujeme a precedíme, vložíme do mrazničky. Hotové vidličkou zoškrabujeme na kryštáliky.
- 4
Včelí plást: Med, cukor a vodu zohrejeme na 150 °C, do zmesi pridáme sódu bikarbónu, zmes vylejeme do nádoby vystlanej papierom. Necháme stuhnúť, hotové lámeme na malé kúsky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu