Hovädzí guláš na marocký spôsob
K tomuto jedlu ma inšpiroval recept Marocký guláš s kuskusom a pečenou zeleninou s harissou a...
Bravčový bôčik s kelom
Z bôčika nakrájame 8 kociek, kožu nakrájame do kríža, dobre osolíme, votrieme pretlačený cesnak s...
Zeleninová príloha na odľahčenie
Mimoriadne rád asistujem svojej pani, pri jej nárazových „výletoch“ za vidinou každoročného „bikini obdobia“. Veď...
Talianske chlebíčky
Recept pochádza od mojej starej mamy a pôvodne zrejme z oblasti Talianska, kde za prvej svetovej...
Sépiové těstoviny s masem
Z Itálie jsem si dovezl balíček sépiových těstovin, a tak jsem se poradil se svou internetovou...
Letná bublanina
Komerčný recept <br /> Bublanina je voňavou klasikou slovenského sladkého pečenia. Jednuduchý a univerzálny recept chutí vždy najlepšie...
Paprika plnená kuskusom a Gorgonzolou
Rada skúšam nové veci a toto jedlo ma upútalo v jednej nemenovanej reštaurácii. Zasýtilo ma, ...
Calzone - výborná uzavretá pizza
Jednoduchý a veľmi chutný spôsob, ako pripraviť uzavretú pizzu. Plnka je veľmi chutná, jedna z mojich najobľúbenejších. Použili ste už žihľavu v kuchyni?...
Rožteky s orechovou náplňou
Inšpirácia na sladké dezerty, ktoré môžete pripraviť na Valentína!
Domáce žemličky
Je to kúsok pozmenený recept, ktorý sa tu už nachádza... rada experimentujem takže som to...
Kysnuté halušky - guľky
Objavila som medzi odloženými knihami zabudnutú kuchárku: Recepty starej mamy. Viem že som z nej varievala...
Chrumkavý pangasius
Pangasius má tú výhodu, že nemá takmer žiadne kostičky, preto je ako stvorený pre tento...
Orechové rezy s medovicou
Na tento víkend úplne jednoduchý orechový zákusok s krémom, do ktorého som pridala medovicu.
Pečené bataty plnené pikantnou fazuľou
Sýta a zároveň veľmi dobre stráviteľná dobrota. Mäkučký stred upečených batatov dopĺňa pikantná fazuľa.
Teľacie plátky s tuniakom
Tuniaka z konzervy, kapary, ančovičky a žĺtky rozmixujeme. Pridáme citrónovú šťavu, majonézu, ...
Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom
Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme, cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme...
Klobása v kapustovom cestíčku
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o svojských chutiach, ale aj o...
Lososové kúsky v pivnom cestíčku
Dnes som pre návštevu pripravila po včerajšej husacinke, ľahký , jednoduchý obed, ktorý som...
Farebný šalát do práce
Ľahký obed so sebou, ktorý dodá kopec energie aj vitamínov, to je náš farebný šalát...
Losos s hríbikmi a limetovou šťavou
Nasekané hríbiky (šampiňony) dáme do misky spolu s korením, olejom, vínom a limetovou šťavou....
Istanbul pilavi
Chutné rizoto plné slniečka a orieškov :) Recept mám z tureckej kuchárskej knihy. V skutočnosti by...
Zdravý mrkvový koláčik
Tento recept vznikol s veľkou dávkou improvizácie a skombinovaním rôznych receptov, keďže ani jeden čo som našla,...
Zapečená brokolica
Dnes máme brokolicový deň. Urobila som brokolicovú polievku a teraz zapečenú v rímskom hrnci.
Ovsené placky s pestom
Ovsené placky sú v poslednej dobe populárnym jedlom a dajú sa robiť na viacero spôsoboch. Ja...
Nepečené figovo-slivkové guľky
Tento recept parí k mojim obľúbeným, pretože ja nemusím šľahačkové a maslové krémy a tak...