Čokoládkové muffinky

ewulkaaa - fotkaewulkaaa, 17. januára 2012
Čokoládkové muffinky
Foto: ewulkaaa

Tieto muffiny robievam veľmi často, pretože sú jednoducho, rýchlo a sú výborné :-)

12
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
100 g
2 čl
1/2 sáčku
1 stredne veľké
120 ml
120 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Klasický postup pri príprave muffín. Zmiešame tekuté suroviny do jednej misky, ostatné do druhej a pomaličky pridáme do tekutej zmesi a miešame :)

  2. 2

    Neľaknite sa ak bude cesto hustejšie, ono má také byť , že až na mixér sa mi prichití vždy. Netreba dlho mixovať, za chvíľočku je to vymiešané. Tieto muffinky odporúčam, pretože sú výborné, vláčne a sú mäkučké aj na druhý deň.

  3. 3

    Naplníme košíčky do polovice . Ja dávam mliečnu čokoládu s celými lieskovými orieškami. Nakrájam ju pozdĺžne na plátočky, ktoré sa rozpadnú a potom ju pozapichujem do cesta a vždy zostane taká čokoládový prášok z nej ako ju krájam tak ešte posypem každú muffinu tým práškom zvyšným . Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme cca 15 min do zlatista :-) Dobrú chuť

Diskusia k receptu

evusik
Klasický postup pri príprave muffín je, že zmiešaš v jednej miske tekuté a v druhej miske sypké suroviny. Tekuté suroviny sa musia napeniť, čiže naberú vzduch a ten je tam spolu s práškom do pečiva dôležitý. Vyskúšaj a uvidíš rozdiel.
Tvoje muffiny sú krásne a určite výborné.... ja pečiem tiež muffinky rada a veľmi často.... prajem ti nech sa ti darí :-)
tykadielko
teraz by mi bodli také dve k výbornému ovocnému čajíku.....mňam :)
ewulkaaa
vlastne hej , klasický postup je oddeliť suroviny, ale ja aspoň tieto miešam dokopy, keď ide viacej vajíčok vymiešam oddelene , tento recept je veľmi jednoduchý, takže dám dokopy a miešam :)
ďakujem... snáď vyskúšate aj vy :-)
michsamant
Klasicky sa to robi ako pise @evusik , ale teraz u nas v TV chodi Donna Hay (taka sympaticka sikula) a ta ich robi tak, ze da do misky suchu zmes, urobi v strede jamku, do nej da mokru, tu tam tak ledabolo premiesa a potom cele zamiesa a hotovo :) V kazdom pripade tieto mafinky vyzeraju mnam.
evusik
ja to zas robím presne naopak, napením tekuté suroviny a prisýpam sypké suroviny, načo špiniť dve misky :-)
orchidea
Krásne sa ti vydarili, robievam často aj takéto muffinky čokoládové a sú ozaj výborné.
ewulkaaa
Ďakujeem :-) Odporúčam vyskúšať je to naozaj rýchlo a výsledok stojí za to :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia