Krémová kukuričná polievka
Krémová kukuričná polievka

Pikantný kukuričný krém s pukancami

Milan Kovalčík
spolumajiteľ a šéfkuchár reštaurácie Fabrika v Poprade, 15. januára 2019
Pikantný kukuričný krém s pukancami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

600 g (len zrniečka)
1-2 ks
1 ks
2 strúčiky
250 ml
50 g
1 l




Postup

  1. 1

    Na masle opražíme nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, nadrobno nakrájané čili a pridáme kukuricu. Zalejeme vývarom a varíme 30 minút.

  2. 2

    Pred koncom prilejeme smotanu a všetko rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme soľou a mletým bielym korením. Podávame s pukancami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia