Morčacie roládky s cestovinovým timbálom
šéfkuchár gastrodomu LemonTree v Bratislave, 5. novembra 2013
Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
900 g |
|
|
|
|
|
5 g |
|
100 ml |
|
300 ml |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Timbál: | |
250 g |
|
150 g |
|
300 ml |
|
150 g |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
|
Ratatouille: | |
200 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
5 strúčikov |
|
200 g |
|
|
|
|
|
|
|
1 vetvička |
|
Postup
-
1
Stehná vykostíme, vytvoríme plát mäsa. Osolíme a okoreníme ho, pridáme tymian, potrieme olivovým olejom a pomocou potravinárskej fólie zrolujeme do rolky, ktorú dáme na 10 minút napariť a potom ju vychladíme. Vyberieme z fólie a grilujeme dozlata. Pridáme tmavý kurací vývar (pripravuje sa ako klasický, ale kosti a zeleninu opekáme dotmava a pridáme pretlak). Zvaríme na polovicu. Pridáme citrón a med.
- 2
Timbál: Cestoviny uvaríme do mäkka. Z ostatných surovín pripravíme bešamel, premiešame ho s cestovinami a naplníme do 4 formičiek. Zapečieme v rúre.
- 3
Ratatouille: Zeleninu nakrájame na kocky a opečieme na oleji každý druh zvlášť. Cibuľu a cesnak orestujeme s nasekaným rozmarínom. Zalejeme paradajkami, soľou, korením a medom. Pridáme zeleninu a spolu podusíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu