Morčacie roládky s cestovinovým timbálom
šéfkuchár gastrodomu LemonTree v Bratislave, 5. novembra 2013

Foto: Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 900 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 5 g |
|
| 100 ml |
|
| 300 ml |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| Timbál: | |
| 250 g |
|
| 150 g |
|
| 300 ml |
|
| 150 g |
|
| 50 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Ratatouille: | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 5 strúčikov |
|
| 200 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 vetvička |
|
Postup
-
1
Stehná vykostíme, vytvoríme plát mäsa. Osolíme a okoreníme ho, pridáme tymian, potrieme olivovým olejom a pomocou potravinárskej fólie zrolujeme do rolky, ktorú dáme na 10 minút napariť a potom ju vychladíme. Vyberieme z fólie a grilujeme dozlata. Pridáme tmavý kurací vývar (pripravuje sa ako klasický, ale kosti a zeleninu opekáme dotmava a pridáme pretlak). Zvaríme na polovicu. Pridáme citrón a med.
- 2
Timbál: Cestoviny uvaríme do mäkka. Z ostatných surovín pripravíme bešamel, premiešame ho s cestovinami a naplníme do 4 formičiek. Zapečieme v rúre.
- 3
Ratatouille: Zeleninu nakrájame na kocky a opečieme na oleji každý druh zvlášť. Cibuľu a cesnak orestujeme s nasekaným rozmarínom. Zalejeme paradajkami, soľou, korením a medom. Pridáme zeleninu a spolu podusíme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu