Morčacie roládky s cestovinovým timbálom

Ladislav Hužík
šéfkuchár gastrodomu LemonTree v Bratislave, 5. novembra 2013
Morčacie roládky s cestovinovým timbálom
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

900 g
5 g
100 ml
300 ml
1 ks
1 PL
Timbál:
250 g
150 g
300 ml
150 g
50 g
Ratatouille:
200 g
200 g
1 ks
1 ks
1 ks
100 g
100 g
5 strúčikov
200 g
1 vetvička




Postup

  1. 1

    Stehná vykostíme, vytvoríme plát mäsa. Osolíme a okoreníme ho, pridáme tymian, potrieme olivovým olejom a pomocou potravinárskej fólie zrolujeme do rolky, ktorú dáme na 10 minút napariť a potom ju vychladíme. Vyberieme z fólie a grilujeme dozlata. Pridáme tmavý kurací vývar (pripravuje sa ako klasický, ale kosti a zeleninu opekáme dotmava a pridáme pretlak). Zvaríme na polovicu. Pridáme citrón a med.

  2. 2

    Timbál: Cestoviny uvaríme do mäkka. Z ostatných surovín pripravíme bešamel, premiešame ho s cestovinami a naplníme do 4 formičiek. Zapečieme v rúre.

  3. 3

    Ratatouille: Zeleninu nakrájame na kocky a opečieme na oleji každý druh zvlášť. Cibuľu a cesnak orestujeme s nasekaným rozmarínom. Zalejeme paradajkami, soľou, korením a medom. Pridáme zeleninu a spolu podusíme.

Diskusia k receptu

kata
pekny recept. vidno profesionala... mna by v zivote nenapadlo masove rolky sparit, chladit a grilovat... vlastne tento postup ani jeho ucel vobec nepoznam. ale vyskusam. (co vsetko sa na vareche dozviem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia