Svadobná torta s margarétkami

sue291 - fotkasue291, 15. augusta 2014
Svadobná torta s margarétkami
Foto: sue291

Suroviny

Korpus - okrúhly:
10 ks
500 g
12 PL
500 g
Plnka:
2 ks
2 ks
400 ml
200 g
2 dcl
1/2 balenia




Postup

  1. 1

    Upecieme si korpusy, vsetky suroviny postupne vymiesame v kuch. mixeri (robot) ...vystriekame si formy carlex sprejom (je to sprej na baze tuku, pouziva sa namiesto vymastenia ), do vyhriatej rury vlozime okruhlu formu priemer 28 cm a malu formu primer 12cm. pecieme na 200st elektr. rura na spodnom roste cca 40 min. cesto vyskusame pomocou sparadla.

  2. 2

    medzitym ako nam korpusy vychladnu, urobime si plnku podla navodu. Ked korpusy vychladnu, prekrojime ich, polejeme rumom prip. kavou, natrieme dzemom a ukladame piskoty namocene v kave, na piskoty dame vrstvu plnky a prilozime dalsi korpus. dame do chladu, toto opakujeme aj s mensim korpusom. nezabudnime plnkou natriet aj boky torty.

  3. 3

    na druhy den si vyvalkame hmotu, v mojom pripade RDI biely, cez leto doporucujem hrubky hmoty priblizne 1cm - 1,5 cm. potiahneme kazdu tortu zvlast, ulozime na seba, dozdobime kvetmi, ktore sme si vopred prichystali, ozdobime okraje kliestikmi, stuhou a nastriekame celu tortu trblietavym sprejom.

Diskusia k receptu

stefik
Veľmi pekná torta. 1 až 1,5 cm poťah sa mi zdá strašne veľa ja dávam aj v lete max 0,4.
sue291
na svadobne torty to radsej neriskujem, hmota RDI je pruzna, makka, nechcem aby nevesta plakala, ked sa bude potahovka po niekolkych hodinach vystavenia topiť a trhať :)
stefik
Ja z rdi nerobím vôbec je strašne mäkká, na leto používam MMF , pdt špeciál, massa ticino, smartflex, mám tu skúsenosť že väčšina ľudí potahovku nezje a takú hrubú vrstvu si tam neviem predstaviť. Ale každý podľa vlastnej chuti. Inak kvietky sú veľmi pekné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia