Už názov hovorí miesto kde bývam - Podkerepušky. Vznikol tak, že sme boli na dovolenke na orave. Ochutnala som tam Hafirovicu, ktorá je tam Zobraziť celý popisUž názov hovorí miesto kde bývam - Podkerepušky. Vznikol tak, že sme boli na dovolenke na orave. Ochutnala som tam Hafirovicu, ktorá je tam špecialita. Sú to čučorieky v rume. Kedže ja som mala na záhrade veľkú úrodu černíc napadlo ma, že ich naložím do rumu.
Postup
-
1
Umýté černice naložíme do veľkého zaváracieho pohára na uhorky, zasypeme kryštálovým cukrom a zalejeme rumom/ v lidli mali 70% rum, ale može byť aj 40%/. Premiešať a zatvoriť plastovým vrchnákom. Necháme uležať. Keď už je ovocie nasiaknuté rumom a všetky chute sa premiešali šťavu zlejeme do fliaš. Ešte to môžeme stále dochutiť Ovocie je možné použiť do štrudlí, alebo do pečeného čaju.
Černice som zamrazila celé, trochu poprášené práškovým cukrom a potom chodím akože " k 12 Mesiačikom" na takmer čerstvé plody, na ktorých si všetci radi pochutíme.