Ovocný koláč
Ovocný koláč

Bublanina s rôznym ovocím fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, včera 19:06
Bublanina s rôznym ovocím (fotorecept)
Foto: olinecka

Pre milovníkov bublaniny, vhodná na posedenie, pre veľkých aj malých.

24
porcií
45-50 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
220 g
330 g
150 ml
120 ml teplá
1/2 ks (šťava a kôra)
1 bal.
štipka
Dokončenie:
500 g
200 ml (16-18 %)
1 bal. (alebo malinový, citrónový)
4-5 PL
2 ks
podľa potreby (rôzne)



Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto...

    Bublanina s rôznym ovocím (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravené suroviny na vrch bublaniny.

    Bublanina s rôznym ovocím (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto: Žĺtky vyšľaháme s polovicou práškového cukru do svetlej peny, pridáme citrónovú kôru a šťavu. Striedavo pridáme teplú vodu, olej a nakoniec po častiach vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto bude husté... Z bielkov, štipky soli a zvyšku práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý po lyžiciach varechou vmiešame do cesta.

    Bublanina s rôznym ovocím (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech 30x40 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou. Rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Ovocie umyjeme, osušíme, nakrájame.

    Bublanina s rôznym ovocím (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ovocie poukladáme na cesto. Mascarpone, kyslú smotanu, cukor, žĺtky a pudingový prášok zmiešame spolu. Krémom naplníme cukrárske vrecko s rovnou špičkou a nanesieme na vrch cesta.

    Bublanina s rôznym ovocím (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 35-40 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť, pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

    Bublanina s rôznym ovocím (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu