Bublanina s rôznym ovocím fotorecept
Pre milovníkov bublaniny, vhodná na posedenie, pre veľkých aj malých.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
220 g |
|
330 g |
|
150 ml |
|
120 ml teplá |
|
1/2 ks (šťava a kôra) |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
Dokončenie: | |
500 g |
|
200 ml (16-18 %) |
|
1 bal. (alebo malinový, citrónový) |
|
4-5 PL |
|
2 ks |
|
podľa potreby (rôzne) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto...
-
2
Pripravené suroviny na vrch bublaniny.
-
3
Cesto: Žĺtky vyšľaháme s polovicou práškového cukru do svetlej peny, pridáme citrónovú kôru a šťavu. Striedavo pridáme teplú vodu, olej a nakoniec po častiach vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto bude husté... Z bielkov, štipky soli a zvyšku práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh, ktorý po lyžiciach varechou vmiešame do cesta.
-
4
Plech 30x40 cm vymastíme maslom, vysypeme múkou. Rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Ovocie umyjeme, osušíme, nakrájame.
-
5
Ovocie poukladáme na cesto. Mascarpone, kyslú smotanu, cukor, žĺtky a pudingový prášok zmiešame spolu. Krémom naplníme cukrárske vrecko s rovnou špičkou a nanesieme na vrch cesta.
-
6
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 35-40 minút do zlatista. Po upečení necháme vychladnúť, pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu