Kuracie prsia s morčacou pečeňou, údenou slaninkou a ementálom
V nedeľu mám rada nenáročné a rýchle, ale chutné varenie.
Vanilkové rožky bez lepku
Povedali sme si, že vanilkové rožky sú tak dobrá vec, že škoda na ne až...
Pečená baranina s korením
Mäso nakrájame na kúsky, opečieme na oleji dočervena, osolíme. Pridáme koreniny, nakrájaný cesnak, šťavu z...
Marmeládové kolieska
Recept pochádza zo starého časopisu Život, možno niekedy zo 70. rokov. Bývala tam rubrika...
Hovädzie so zeleninou
Tento receptík je naozaj chutný a nezvyčajná kombinácia zeleniny dodá tomu neskutočnú chuť.
Pripitý sviatočný piškótový zákusok
Vodu a cukor uvaríme na sirup. Do vychladnutého prilejeme rum.
Chrumkavé kuracie stehienka s reďkovkovým šalátom
Obľúbené šťavnaté kuracie stehienka sme obalili v chrumkavej strúhanke s mandľami a upiekli sme ich rúre....
Raw avokádovo-hrášková polievka
Chutná a hlavne zdravá nevarená raw zelená polievočka.
Základná bešamelová omáčka
Naučte sa s nami pripraviť základnú bešamelovú omáčku, ktorú využijete do množstva skvelých receptov....
Mušle na thajský spôsob
Na oleji orestujeme nasekaný cesnak, mladú cibuľku a očistené mušle. Pridáme biele víno, nasekaný...
Pomarančový koláčik
Pôvodne citrónový koláč, ktorý nám veľmi chutí, som skúsil s pomarančom. Výsledok je sladší...
Špaldovo-mrkvové placky
Pri odšťavovaní zeleninových štiav mi ostáva veľa zvyšnej drte. No čo s ňou? Tak aj toto...
Lahodný višňovo-smotanový koláč
Tento koláčik som uvidela v jednej knihe. Neostalo to len pri pohľade naň a urobila som...
Podlesník v okrúhlej forme
Podlesník som piekla v okrúhlej forme. Niekto to nazýva inak, u nás je to podlesník....
Baklažánový šalát
Baklažán nakrájame na 2 cm kocky. Strúčiky cesnaku a červenú cibuľu nakrájame na tenké plátky...
Osso buco à la milanese
Mám kuchársku knihu s talianskymi receptami. Rada by som sa s vami podelila o jeden vyborný recept...
Palacinková ruža
Toto je skôr inšpirácia ako recept, pretože palacinky vie určite pripraviť každý. Ružu robievam v...
Vysmážaná treska s kokjtejlsósom
Tri vety o islandskej kuchyni. 1. Jej základom je rybacie a jahňacie mäso. 2....
Grilovaný zubáč na hráškovom pyré
Dobré víno prináša pôžitok. Najmä to slovenské, ovenčené mnohými medailami. Keď sa však lahodné víno snúbi s vhodným jedlom, radosť...
Zapekané šunkové fliačky s čubricou
Cestoviny máme radi. V každom prípade sa dá s nimi obohaťiť náš stôl. Sú použiteľné na mnoho...
Ryba na jednoducho
S prichádzajúcou jeseňou ma prepadáva nostalgia za JV Áziou. Celoročná priemerná teplota 30 stupňov, milí...
Veľkonočné vanilkové cupcakes
Dáme si zohriať rúru na 180 stupňov. V plechovom hrnčeku zahrejeme rastlinné mlieko takmer k varu...
Ryba so špenátom a zemiakmi
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Z citróna nastrúhame kôru a vytlačíme z neho šťavu. Na...
Študentské hrianky
Na tento recept /robievali sme si to za mlada a keď bolo vysoko do hrnca/ som si...
Koláč plný tvarohu
Tento recept som našla v jednom časopise, no trošku som si ho poupravila. Veľmi nám...