Syrovo-maslovo-pažítkový pečený chlebík

spydigy - fotkaspydigy, 10. februára 2013
Syrovo-maslovo-pažítkový pečený chlebík
Foto: spydigy

Tak toto som dneska ráno spravila mojej láske na raňajky :) Inšpirovala som sa na nete.. Ale na budúce keď ho budem robiť, tak Zobraziť celý popisTak toto som dneska ráno spravila mojej láske na raňajky :) Inšpirovala som sa na nete.. Ale na budúce keď ho budem robiť, tak použijem bylinkové maslo ...

10 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

  alebo menší chlebík




Postup

  1. 1

    hľadala som taký vhodný chclebík ( aby bol vyšši ) ale v obchode som žiaden taký nenašla. Ale tento bol celkom fajn :) a ma 500g

    Syrovo-maslovo-pažítkový pečený chlebík - obrázok 1
  2. 2

    Chlebík si nakráme vodorovne aj zvislo (ale nemôžeme ho prerezať tak pozor nato! )

    Syrovo-maslovo-pažítkový pečený chlebík - obrázok 2
  3. 3

    maslo aj syr si nakrajeme na plátky

    Syrovo-maslovo-pažítkový pečený chlebík - obrázok 3
  4. 4

    a do chlebíka vkladáme syr, a maslo... a posypeme pažítkou..( ja som dala pažítku len na polku lebo priateľovi moc nechutí. )v

    Syrovo-maslovo-pažítkový pečený chlebík - obrázok 4
  5. 5

    trošku z bližšia fotka :)

    Syrovo-maslovo-pažítkový pečený chlebík - obrázok 5
  6. 6

    a vložím do trúby kým sa neroztopí maslo a syr .... cca 180-200C na 20-25 min ( ale riadťe sa svojou rúrou)

    Syrovo-maslovo-pažítkový pečený chlebík - obrázok 6
  7. 7

    a potom už ho len spapáme... buď si vyberáme kocky vidličkou alebo rukami :)

    Syrovo-maslovo-pažítkový pečený chlebík - obrázok 7

Diskusia k receptu

francuzska1
aj ja som ho videla, len som sa este neodhodlala... podaril sa ti a isto chutil;-))
mijaita
Ten peču velmi ráda a když jsou čerstvé bylinky, ještě je krásně nazdobený v těch zářezech. Dávám rozpuštěné bylinkové máslo kávovou lžičkou mezi kostičky (tymián a rozmarýn) a dobrý sýr nakrájím na proužky a vecpu so nejníž. Nevím kdy a kdo vymyslel, ale dělám ho dost často a s celkem zaručeným úspěchem.



zdezda
:-) úvodný obrázok mi v prvom momente evokoval pečené bravčové, už dlho som ho nejedla :-), no ale takýto chlebík by som si tiež hned dala, viem si predstaviť ako voňal a aký bol chrumkavý, mňam
maartina
...ja som takto podobne pečený chlebík videla pred pár rokmi v nejakej relácii o varení, odvtedy som ho piekla už viac krát a vždy si na ňom veľmi pochutíme. Robievam však s bylinkovým maslom a veľa veľa cesnaku ...každopádne ďakujem za pripomenutie :), je to už dlho čo sme ho mali
mamatata2
Dcéra mi už dávnejšie poslala takýto obrázok, tiež robila pre svoju lásku, ale nemala som čas. Že by to bola večera pre moju lásku na Valentína ? Vyskúšame, dúfam, že sa podarí.
evanaaa
Tiež som ho teraz komentovala na FB, ale tam je okrem syra aj šunka a slanina, môže byť dobrý ak sa do chrumkava zapečie.
iwuska
mne sa najviac osvedcil len s maslom, kvalitnym syrom, solou a rozmarinom. vsetci sa za nim idu potrhat
iwuska
a kolieska jarnej cibulky a platky cerstvych sampinonov mali tiez uspech
cesminaz
tento recept vidim teraz prvy krat...a veeeeelmi sa mi paci ;-) no nieco perfektne!!! Dam do stredu stola a kazdy si ztoho moze sam odstipnut...no SKVELEEE ukladam a 100% vyskusam :-)) dakujem za recept
stacy77777
@spydigy - odskúšané, vzhľadovo veľmi pekné, kôli mojim chlapom som použila aj troška slaninky,cibule, šunky,vďaka za inšpiráciu
laura58
vyzerá to dobre, možno by sa to dalo urobiť aj so žemľami
spydigy
@Laura58 robila som uz davnejsie plnene zemle.... Len nemam cas sem tie recepty davat a mam ich uz vela..no dam sem potom tie zemlicky :-)
iwuska
hlavne je pri tomto chlebiku mat fakt dobry syr,ktory sa pekne roztavi, nie kadejake lacne eidamoidne padelky, ktore maju v sebe viac rastlinneho tuku a kto vie coho, ako mlieka. potom je uz akakolvek kombinacia chuti vzdy dobra. a fakt odporucam mlety rozmarin, je s tym skvely.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia