Smotanová bramboračka

elixir - fotkaelixir, 17. februára 2013
Smotanová bramboračka
Foto: elixir

Moja verzia šumavskej bramboračky zo starodávne ladenej kuchárskej knihy. V origináli boli ako huby použité čerstvé kuriatka. Teším sa na vyskúšanie originálu, hneď ako Zobraziť celý popisMoja verzia šumavskej bramboračky zo starodávne ladenej kuchárskej knihy. V origináli boli ako huby použité čerstvé kuriatka. Teším sa na vyskúšanie originálu, hneď ako sa mi ich podarí zohnať. :)

2
porcie
5 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
0,5 ks
30 g
50 g čerstvé alebo sušené
70 ml
0,5 PL
0,5 PL




Postup

  1. 1

    Ak použijeme sušené huby, vopred si ich namočíme aspoň na pol hodinku do teplej vody. Ak sú čerstvé, nakrájame ich na plátky.

    Smotanová bramboračka - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu očistíme, nakrájame a pridáme do hrnca, kde sa nám roztopilo maslo. Necháme chvíľku takto stáť na slabom plameni, s občasným premiešaním, nech sa nám uvoľnia chute. Huby pridáme k zelenine. Všetko posolíme, okoreníme, zalejeme vriacou vodou (500ml) a varíme.

    Smotanová bramboračka - obrázok 2
  3. 3

    Do smotany rozmiešame múku a keď už je zelenina uvarená, smotanovo-múčnou zmesou zahustíme polievku. Ešte chvíľu necháme variť. Podávame posypané petržlenovou vňaťou a môžeme pridať i pečivo.

    Smotanová bramboračka - obrázok 3

Diskusia k receptu

mesiar50
Jedlo vyzerá naozaj úchvatne .Nechceš meniť za grilované kuracie stehná ?
Gratulujem
margaretka28
Zabudla som napísať, že okrem mrkvy, tú som ešte do smotanovej neskúšala, ale čo neni, môže byť.:-)
elixir
Ďakujem vám za milé slová. @mesiar50 , možno by som aj vymenila, už je to dávno čo som ich mala naposledy :)
@margaretka28 : tiež som dovtedy mrkvu v smotanovej polievke nemala...no nie je to podivná chuť :)
evia
Vyskúšala som tvoj recept s jedinou obmenou a to, že som zmiešala trochu šľahačkovej smotany s mliekom a tým som uvarený základ zaliala. Múku na zahustenie som nedala, lebo máme radi riedke polievky. Polievočka nemá chybu, je netradičná, ale veľmi chutná. Recept si ukladám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia