Foto: elixir
Moja verzia šumavskej bramboračky zo starodávne ladenej kuchárskej knihy. V origináli boli ako huby použité čerstvé kuriatka. Teším sa na vyskúšanie originálu, hneď ako Zobraziť celý popisMoja verzia šumavskej bramboračky zo starodávne ladenej kuchárskej knihy. V origináli boli ako huby použité čerstvé kuriatka. Teším sa na vyskúšanie originálu, hneď ako sa mi ich podarí zohnať. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ak použijeme sušené huby, vopred si ich namočíme aspoň na pol hodinku do teplej vody. Ak sú čerstvé, nakrájame ich na plátky.
-
2
Zeleninu očistíme, nakrájame a pridáme do hrnca, kde sa nám roztopilo maslo. Necháme chvíľku takto stáť na slabom plameni, s občasným premiešaním, nech sa nám uvoľnia chute. Huby pridáme k zelenine. Všetko posolíme, okoreníme, zalejeme vriacou vodou (500ml) a varíme.
-
3
Do smotany rozmiešame múku a keď už je zelenina uvarená, smotanovo-múčnou zmesou zahustíme polievku. Ešte chvíľu necháme variť. Podávame posypané petržlenovou vňaťou a môžeme pridať i pečivo.
Gratulujem
@margaretka28 : tiež som dovtedy mrkvu v smotanovej polievke nemala...no nie je to podivná chuť :)