Slovenské prekladané zemiaky fotorecept

lia66 - fotkalia66, 16. marca 2013
Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept)
Foto: lia66

Doma kopu zemiakov od svokry, dátum smotany sa blíži ku koncu spotreby, bryndza a cibuľa s cesnakom ku tomu...slovenská dobrotka, ako vyšitá.

Suroviny

cca 1,5 kg
cca 200 g
1 bal. (250ml)
1 ks (alebo pór)
1-2 ks
2 ks
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby (niečo, ako ajvar-ak nemáte, tak kupovaná sa volá myslím saba)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Množstvo surovín je približný-rcp som si vymyslela a vždy robím od oka...ale vy si s tým určite poradíte-proste podľa potreby a hlavne hladu :) Pripravíme si suroviny...

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme vrstvu očistených a na kolieska nakrájaných zemiakov...okoreníme, môžme posoliť.

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bryndzu, nastrúhaný cesnak a cibuľu(cibuľu, alebo pór stačí nakrájať na kolieska-kvôli deťom som strúhala), pažítku a paprikovú pastu dáme spolu do misky...

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmiešame...

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Polku zmesi rozotrieme na vrstvu zemiakov...

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Položíme ďalšiu vrstvu zemiakov a potrieme zbytkom bryndzovej zmesi...

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prikryjeme zbytkom nakrájaných zemiakov...pokoreníme, posolíme.

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V nádobe zmiešame vajíčka a smotanu...

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Prekladané zemiaky zalejeme touto zmesou...

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prikryjeme alobalom a na cca 180st pečieme cca 40 min...

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Neskôr alobal dáme dole a už len necháme chytiť kôrku...

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tak toto je vyborne. V tyzdni som robil podobne zemiaky, ale namiesto bryndze som pouzil syr FETA. A chutilo, to mi verte
@1zdenko Ďakujem...áno, bryndza sa dá určite vymeniť za to, čo lúbime, čo máme v chladničke...aj s tvarohom sú dobručké, určite :) ...feta môžem, určite vyskúšam :)