Foto: lia66
Doma kopu zemiakov od svokry, dátum smotany sa blíži ku koncu spotreby, bryndza a cibuľa s cesnakom ku tomu...slovenská dobrotka, ako vyšitá.
Suroviny
cca 1,5 kg |
|
cca 200 g |
|
1 bal. (250ml) |
|
1 ks (alebo pór) |
|
1-2 ks |
|
2 ks |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby (niečo, ako ajvar-ak nemáte, tak kupovaná sa volá myslím saba) |
|
Postup
-
1
Množstvo surovín je približný-rcp som si vymyslela a vždy robím od oka...ale vy si s tým určite poradíte-proste podľa potreby a hlavne hladu :) Pripravíme si suroviny...
-
2
Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme vrstvu očistených a na kolieska nakrájaných zemiakov...okoreníme, môžme posoliť.
-
3
Bryndzu, nastrúhaný cesnak a cibuľu(cibuľu, alebo pór stačí nakrájať na kolieska-kvôli deťom som strúhala), pažítku a paprikovú pastu dáme spolu do misky...
-
4
Zmiešame...
-
5
Polku zmesi rozotrieme na vrstvu zemiakov...
-
6
Položíme ďalšiu vrstvu zemiakov a potrieme zbytkom bryndzovej zmesi...
-
7
Prikryjeme zbytkom nakrájaných zemiakov...pokoreníme, posolíme.
-
8
V nádobe zmiešame vajíčka a smotanu...
-
9
Prekladané zemiaky zalejeme touto zmesou...
-
10
Prikryjeme alobalom a na cca 180st pečieme cca 40 min...
-
11
Neskôr alobal dáme dole a už len necháme chytiť kôrku...
Diskusia k receptu