Slovenské prekladané zemiaky fotorecept

lia66 - fotkalia66, 16. marca 2013
Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept)
Foto: lia66

Doma kopu zemiakov od svokry, dátum smotany sa blíži ku koncu spotreby, bryndza a cibuľa s cesnakom ku tomu...slovenská dobrotka, ako vyšitá.

Suroviny

cca 1,5 kg
cca 200 g
1 bal. (250ml)
1 ks (alebo pór)
1-2 ks
2 ks
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby (niečo, ako ajvar-ak nemáte, tak kupovaná sa volá myslím saba)




Postup

  1. 1

    Množstvo surovín je približný-rcp som si vymyslela a vždy robím od oka...ale vy si s tým určite poradíte-proste podľa potreby a hlavne hladu :) Pripravíme si suroviny...

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme vrstvu očistených a na kolieska nakrájaných zemiakov...okoreníme, môžme posoliť.

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bryndzu, nastrúhaný cesnak a cibuľu(cibuľu, alebo pór stačí nakrájať na kolieska-kvôli deťom som strúhala), pažítku a paprikovú pastu dáme spolu do misky...

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmiešame...

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Polku zmesi rozotrieme na vrstvu zemiakov...

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Položíme ďalšiu vrstvu zemiakov a potrieme zbytkom bryndzovej zmesi...

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prikryjeme zbytkom nakrájaných zemiakov...pokoreníme, posolíme.

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V nádobe zmiešame vajíčka a smotanu...

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Prekladané zemiaky zalejeme touto zmesou...

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Prikryjeme alobalom a na cca 180st pečieme cca 40 min...

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Neskôr alobal dáme dole a už len necháme chytiť kôrku...

    Slovenské prekladané zemiaky (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

1zdenko
Tak toto je vyborne. V tyzdni som robil podobne zemiaky, ale namiesto bryndze som pouzil syr FETA. A chutilo, to mi verte
lia66
@1zdenko Ďakujem...áno, bryndza sa dá určite vymeniť za to, čo lúbime, čo máme v chladničke...aj s tvarohom sú dobručké, určite :) ...feta môžem, určite vyskúšam :)
evanaaa
Aj aj som robila prekladané alias francúzske zemiaky a dala som ich na pečiaci papier, aby sa naprlepili na plech. Ako si muž naberal, pozerám, kde je papier, videla som len holé dno pekáča.....a papier si nabral aj so zemiakmi. To sa mi ešte nestalo, musí byť nejaký nekvalitný, načala som novú rolku, rozmočil sa a to by sa nemalo stať. Musela som opatrne naberať a aj tyk som odlepovala kúsky papiera.
lia66
@evanaaa áno, stáva sa to-hlavne pri takomto(keď to nie je koláč)...ale veď treba si pri nakladaní dávať pozor :)
evanaaa
@lia66 , nebolo to mojou nepozornosťou, nerobila som tak prvý krát, ide o to, že ten papier nie je kvalitný, veď sa dáva pod koláč, nemal by sa rozmočiť.
lia66
@evanaaa ale ja som nenapísala, že to bolo Tvojou nepozornosťou-myslela som to tak, že pri nakladaní treba dávať pozor, aby sa papier nedostal aj s jedlom na tanier :) ...vieš, ten papier je síce na pečenie koláčov-ale, keď sa koláč upečie, tak nie je "šťavnatý"...nie je až tak nasiaknutý vlhkosťou, ako jedlo, ktoré pečieš...hlavne také, ktoré je prikryté alobalom-aj, keď sa na konci ten alobal zloží, aby sa to dopieklo...stále je to "šťavnaté" až moc...preto sa ten papier často pri takýchto jedlách roztrhá...ale pri koláčoch nie :)
lia66
...tým som len chcela povedať, že to nie je Tvojou nepozornosťou, ani ne/kvalitou papiera-ide o "šťavnatosť" pokrmu, ktorý ne/roztrhá papier na pečenie :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia