Foto: zuzickaaa1
Tento recept som dostala už dávno od kamaráta kuchára. Torta je jednoduchá, rýchla a aj veľmi dobre chutí:)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Oddelíme žĺtka od bielkov a rozšľaháme spolu s maslom a práškovým cukrom.
-
2
Z bielkov urobíme nie úplne tuhý sneh a pridáme ho do hmoty. Všetko spolu dobre rozmiešame.
-
3
Do vyšľahanej hmoty pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a rozmiešame do hladka.
-
4
Polevu si necháme rozpustiť a vychladnúť.
-
5
Nie úplne horúcu rozpustenú čokoládu na varenie vlejeme do hmoty a dobre rozmiešame.
-
6
Vlejeme do formy. Ja som plech nevymasťovala, ale použila som fóliu na pečenie, ktorú som dala len na spodok formy.
-
7
Pečieme cca 60min, pri teplote 180°C.
-
8
Tortu necháme vychladnúť.
-
9
Po vychladnutí tortu rozrežeme na tri pláty a potrieme ríbezľovým džemom postupne oba pláty a tortu navrstvíme.
-
10
Nakoniec necháme rozpustiť zvyšnú polevu a nalejeme ju na tortu. Treba dať viac aj na okraje torty, aby poleva vtiekla na okraje torty.
-
11
Tortu dáme na noc do chladničky a môžeme podávať. Dobrú chuť:)
Diskusia k receptu