Moja Sacher torta fotorecept

zuzickaaa1 - fotkazuzickaaa1, 28. júna 2011

Tento recept som dostala už dávno od kamaráta kuchára. Torta je jednoduchá, rýchla a aj veľmi dobre chutí:)

14
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

210 g
210 g
6 ks
210 g
160 g
1 ks
200 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Oddelíme žĺtka od bielkov a rozšľaháme spolu s maslom a práškovým cukrom.

    Moja Sacher torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z bielkov urobíme nie úplne tuhý sneh a pridáme ho do hmoty. Všetko spolu dobre rozmiešame.

    Moja Sacher torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do vyšľahanej hmoty pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a rozmiešame do hladka.

    Moja Sacher torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Polevu si necháme rozpustiť a vychladnúť.

    Moja Sacher torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nie úplne horúcu rozpustenú čokoládu na varenie vlejeme do hmoty a dobre rozmiešame.

    Moja Sacher torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vlejeme do formy. Ja som plech nevymasťovala, ale použila som fóliu na pečenie, ktorú som dala len na spodok formy.

    Moja Sacher torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pečieme cca 60min, pri teplote 180°C.

    Moja Sacher torta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tortu necháme vychladnúť.

    Moja Sacher torta (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po vychladnutí tortu rozrežeme na tri pláty a potrieme ríbezľovým džemom postupne oba pláty a tortu navrstvíme.

    Moja Sacher torta (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nakoniec necháme rozpustiť zvyšnú polevu a nalejeme ju na tortu. Treba dať viac aj na okraje torty, aby poleva vtiekla na okraje torty.

    Moja Sacher torta (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Tortu dáme na noc do chladničky a môžeme podávať. Dobrú chuť:)

    Moja Sacher torta (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

3sandra3
tá je fakt krásna... len neviem , kam sa dá tá čokoláda na varenie? tým sa poleje celá torta?
3sandra3
tá je fakt krásna... len neviem , kam sa dá tá čokoláda na varenie? tým sa poleje celá torta?
elisticka
uz sa davno chystam robit takuto torticku... no vidim aka je lakava tak vyskusam:-)))
julica
Keby bola poleva aspoň šesťdesiatka, 35-percentná sa mi zdá málo. Čiernu sacherku, mňam
tatranka
Tortu máš krásnu,lákavú.Takúto s lekvárikom mám rada.Vylepšiť sa dá naozaj kvalitnou viac percentnou čokoládou.Preto že len čokoláda a lekvár je jej chuťovkou.Takže aj @julica dobre radí.
andys
Aaaaa, krásna tortička, hneď mám o kilo viac ;) Mne sa ju nikdy nepodarilo prekrojiť na tri pláty, vždy iba na dva (čo zas až tak nevadí). Tu na vareche som sa dávnejšie ešte dočítala, že by sa mala nechať postáť vo vypnutej rúre, že ostane vláčnejšia, tak posúvam :)
zirafninka1
A mne presne tato poleva chuti. Zaujalo ma, ze si tortu zalievala cokinou vo forme. Spravilo to krasne hladke okraje.
dorisa
Krásny recept, a tá úvodná fotka, paráda.
garanco
Takú dobrotku stačí len vidieť na obrázku a hneď sa Ti zbiehajú slinky!
zuzickaaa1
dakujem vam:) Ja používam tento druh čokolády, lebo nie je taká horká a lepšie sa rozlieva po forme, takže @julica preto.
zuzickaaa1
@andys aj to je možnosť, nabudúce keď ju budem robiť, tak ju skúsim nechať ešte v trúbe a uvidíme, či tam bude rozdiel nejaký:)
marienka44
@Zuzickaaa1 ,tak podla receptu varova cokolada ide do cesta a polevova /odivujem luxusne balenie/ na polevu. Odkial mas taku polevovu cokoladu? Asi sa nahrieva na vodnej lazni a potom pouzije. Nevedela som, ze predavaju aj gulatu foliu na pecenie, ako uvadzas. :-)
zuzickaaa1
@marienka44 ano presne tak ako pises. :) Je to poleva od Dr. Oetkera a rozpusta sa v sacku na jednu minutu v mikrovlnke:) Nie je to gulata folia (nikde som to tam ani nepisala), ako aj vidis na obrazku, folia mi vytrca z formy:) ale ak chces mat gulatu foliu, staci chytit noznicky a obstrihat:)
jeka
mám napísané rôzné postupy na sacherky,tak si dopišem aj tvoj , a dakujem za receptík.
julica
ja len kvoli obsahu kakaa v ceste, sacherku mam rada az ciernu. ze gulate folie, marienka :-)
zuzickaaa1
nehádam sa, aj to je možnosť, ale možno preto nie je až taká chutná, lebo to cesto je potom riadne hutné a ťažké..:)
julica
Nie hutná, len viac kakaová, tvoja je svetlá, nepochybne je dobrá, ale cesto má možno len 70 g kakaa, to je málo na sacherku. Pokojne by znieslo ešte zo dve lyžice kakaa, aby bolo cesto tmavsie ako dzem.
zuzickaaa1
ale toto je moj recept a ked si budes robit svoju sacherku,kludne si tam toho daj viac:) Mne to takto plne vyhovuje..
janger
@zuzickaaa1 , ako si spravila tie krasne boky? Su uplne hladke. Vidim na obrazku 10, ze si dala tortu spat do formy a potom si to obliala? To sa dostala ta cokolada tak krasne vsade dokola? A neprilepilo sa to? Mas na to nejaky trik :-)?
zuzickaaa1
@janger nemam na to nijaky specialny trik:) ako pises, tortu som vratila spat do formy a zaliala cokoladou. Presiakla mi az dolu a hned som ju dala stuhnut do chladnicky. Nevyzaduje si to nic extra, len treba mat dostatok cokolady:) Nelepilo sa nic, lebo ta cokolada sa naviaze na cesto a s tym aj stuhne, cize sa neprilepi na formu..ani pri peceni som ju nicim nevymastila:)
janger
OK, tak to tak niekedy vyskusam :-). Take krasne boky na torte som este nemala. Ale myslim, ze to trochu zalezi aj od druhu polevy. Ja obycajne polievam len rozpustenou cokoladou. A tiez asi aj to je dolezite, ze to das hned do chladnicky. Dakujem :-).
07janka
Ten recept vyzera velmi lakavo ;) skusim ho upiect na Sestrinu 30 tuto sobotu. Tak mi drz palce ;))) Dakujem za recept dam vediet ako to dopadlo ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia