
Zapekaná pohánka/fotorecept/
Toto je asi zwietopf, ale nevadí ak vám to bude chutiť ako nám tak je to fajntopf....

Veľkonočná brokolicová omáčka s volským okom
V tomto pôstnom období sa jedia tradičné pôstne jedlá, napr. na Zelený štvrtok to býva...

Vyprážaná Sabi hrudka
Žiaden veľký recept, skôr vám chcem dať do pozornosti tento výborný syr na vyprážanie, ktorý...

Brokolicové fašírky
Recept je zdravý rýchly a mám ho od známej. Takýto obed robím, lebo mam rada...

Špaldové žemle a cibuľová nátierka
Cesto na žemličky som vymiesila v pekárni na chlieb. Všetky suroviny dáme do pekárne v poradí...

Karfiolové „rezne“ so syrom
Karfiol zbavíme listov a nakrájame na plátky s hrúbkou asi 1, 5 cm. Opatrne ich ukladáme...

Zemiaky s cesnakom
Tento recept mám od jednej pani z Ukrajiny, že u nich sú tieto zemiaky veľmi obľúbené....

Celozrnné fusilli s ricottou a olivami
Celozrnné špirálky čistej chuti s lahodnou ricottou, olivami, paradajkami a čerstvými bylinkami.

Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou
Pokiaľ niekto nie je odporca dobrého jedla, toto by malo chutiť každému. :) Je to...

Overnight oats
Raňajková kaša, ktorú ráno netreba variť, pripravíte ju deň vopred a ráno iba zoberiete lyžičku...

Quinoa fašírka so špenátom
Tento recept som videl v jednej knizke, quinoa recipes, uz davnejsie a teraz ma napadlo...

Špenátový prívarok
Na oleji orestujeme cibuľku nakrájanú nadrobno. Rozpustíme špenát, zalejeme 400 ml smotany. Ochutíme soľou,...

Maslová tekvica s tmavou fazuľou a ryžou
Jesenné či zimné jedlo na chladnejšie dni, ktoré zahreje - dusená maslová tekvica s tmavou fazuľou,...

Zdravé raw orechové guľky
Tento kolač je plný vitamínov, minerálov a antioxidantov. Vhodný pre deti nad 3 roky, ...

Hummus a jeho variácie
Na hummus existuje mnoho receptov, ale rad by som sa podelil s dvoma variaciami hummusu, ...

Tabouleh z Maroka s couscous
Tabouleh je populárny ľahký osviežujúci šalát v arabských krajinách, veľmi obľúbený v Maroku, Libanone, ...

Vajíčkový šalát podľa ČSN 50151 z roku 1976
Jedná sa o šalát z môjho detstva ako ho poznáme len zo spomienok....

Bazalkové tofu so zemiakmi a mrkvou na bylinkovom masle
Jemné bazalkové tofu opečené na olivovom oleji s cherry paradajkami, podávané s polníčkom a zemiakmi s...

Pohánka s kyslou kapustou
Pohánku prepláchneme, varíme v osolenej vode, ktorá je jej 1, 5 násobok po dobu 7...

Kysnutý orechový závin (orechovník) - vegan
Piekla som ho prvý krát, a hneď sa podaril... tak sa podarí iste aj Vám ;)

Prívarok z červenej šošovice a batatov
Šošovicový prívarok trochu inak. Keď pridáte bataty a ochutíte ho indickým korením, budete milo prekvapení,...

Falošná treska
Mrkvu, vajcia, uhorky, cibuľu nastrúhame na jemno, pridáme tvaroh, tatársku omáčku, ...

Cícerové pusinky
Cícerové pusinky sú výbornou chutnou cruelty-free alternatívou ku klasickým pusinkám. Ich príprava je podobná pusinkám z...

Celozrnné medové kolieska so sezamom
Racionálne, voňavé a chutné. Zaujali ma väčším množstvom semienok s obsahom cenných látok.

Jednoduchá omáčka na špagety
Špagety sa dajú pripraviť rôznym spôsobom, možno sa inšpirujete tým mojím.

Tagliatelle s hríbami
Hríbova sezóna pokračuje... tak teraz pre zmenu cestoviny. Inšpirovala som sa talianským receptom, kde boli...

Tiramisu light
Tento recept mám z nejakého časopisu, kde boli zdravé a chutné recepty. Viem, že talianske...