
Malinový jogurt s medovými vločkami
Medové vločky si vyrobte do zásoby a uložte ich do uzatvárateľnej nádoby....

Bylinková ryža so špargľou a strateným vajíčkom
Basmati ryžu uvarte podľa návodu na obale. Keď bude uvarená, pridajte citrónovú šťavu a ocot....

Teplý šalát z japonských rezancov a pečeného tofu
Nebojte sa experimentovať a vyskúšať nové kombinácie, ktoré vás prekvapia skvelou chuťou.

Mafiny z kukuričnej múky so syrom feta
Chutné mafiny s fetou, ktoré pripravujem pre hostí. U nás si na nich hostia stále...

Krémová pórová s hríbami
Túto polievku vymyslela moja mama len tak náhodne podľa toho čo bolo vtedy práve doma. Je...

Najlepšie palacinky pre väčšie rodiny
Tieto palacinky sú najlepšie na robenie na panvici a samozrejme sú aj výborné, nadýchané....
Goody Foody chicken style zapečené s kozím syrom
Goody Foody chicken style zapečené s kozím syrom na šaláte s jedlými kvetmi.

Krémová polievka z tekvice hokkaido
Tekvicu očistite, nakrájajte na kocky a odstráňte semená.

Mangoldový koláč
Mangold je jedna z mojich najobľúbenejších zelenín. Pestujem ho na záhrade už dlhé roky....

Paradajkovo-cibuľový šalát na zimu
Keď na jeseň pozberám na záhrade všetky paradajky, sú medzi nimi aj zelené, ktoré vonku už nedozrejú....

Francúzsky toast vo vajíčku
Francúzi veľmi dobre vedia, prečo majú túto dobrotu dopoludnia v každej pekárni....

Vegetariánska fašírka
Uvaríme zemiaky v šupke tak, aby sa dali ľahko popučiť. Čas varenia záleží od množstva...

Zemiaky s kyslými uhorkami
A opäť zemiaky na iný spôsob. Každá zmena je vítaná, naruší stereotyp. Rýchlo hotové...

Celozrnné žemle cez noc
Cesto dám kysnúť cez noc a ráno z neho potom pečiem čerstvé žemličky na raňajky....

Opekance s makom
V tradičnej slovenskej kuchyni sú opekance alebo aj bobaľky, ako sa im niekde hovorí, súčasťou...
Plnené pečené jabĺčka s marcipánom
Využite naše obľúbené ovocie počas zimných dní aj do chutného voňavého dezertu....

Kapusta s vlašskými orechmi a tofu
Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....

Pšenično-ražné halušky s tofu
Troška zmeny v druhu múky a už máme iné jedlo. A trocha zdravšie....

Ryžový šalát s bordó mrkvou
Občas dostať v obchodoch nie klasickú mrkvu, ale mrkvu bordovej farby. Je chutná a výborne...

Mangoldovo-zemiakové placičky s cibuľovou omáčkou
Mangold je skutočne všestranná zelenina. Dajú sa z neho urobiť aj tieto placičky, ktoré môžu...

Jablkové lyžicové palacinky
Jablká patria tiež k obdobiu jesene. Dnes boli ako sladká lakocinka jablkové palacinky.

Ryžový šalát s avokádom a mangom
Svieži, farebný a vyvážený, tento šalát z avokáda a manga je jedným z tých receptov, ktoré vám po prvom súste vyčarujú dobrú náladu....

Cestoviny zapekané s lekvárom a orechami
Sladké a predsa aspoň trocha zdravé vďaka orechom....

Raňajkové vločky s chia semienkami
Chia semienka nekonzumujem denne, ale raz za čas si ich dám....

Chrumkavé semienkové krekry s parmezánom
Tieto bezlepkové obdĺžniky môžete mať uložené v dóze. Vydržia dlho a budú po ruke, keď dostanete chuť niečo slané chrumkať....

Cibuľová polievka
Cibuľu nakrájam a smažím na olivovom oleji. Cibuľu stačí nakrájať nahrubo, bude sa aj tak...

Sójový guláš so zeleninou
Sója je výborným zdrojom rastlinných bielkovín a iných látok....

Zapečené fazuľky so strúhankou
Keďže fazuliek máme na záhrade každý rok neúrekom a máme ich radi, hľadám akékoľvek recepty na ich využitie....