
Gevulde koeken
Holandské maslové koláčiky s mandľovou plnkou. V preklade - "plnené keksíky", alebo "filled cookies"...

Sladkokyselé žampiony
Příjemná chuťovka. Rýžový ocet má specifické aroma i chut. Čím ho nahradit, nevím, ...

Kokosový nákyp z ovsenných a pohánkových vločiek
Skvelý tip na raňajky plné vlákniny, zdravého cukru a tradičnej chuti v netradičnom prevedení. Kombinácia...

Mrkvovo-pomarančový krém
Ak máte radi zaujímavé chute, určite musíte vyskúšať tento mrkvovo-pomarančový krém. Jeho príprava je skutočne...

Staročeské čápi s mákem – Opečené halušky s makom a so slivkovou omáčkou
Zemiaky uvareníme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame najemno. Pridáme vajce a...

Farebný šalát Caprese
Paradajky umyjeme a osušíme. Väčšie nakrájame na kolieska, cherry paradajky na mesiačiky.

Struková polievka s nakladanými hubami
Našiel som v špajzi zabudnutý jeden menší pohár s nakladanými suchohríbmi, a keďže som chcel spotrebovať aj mrazené fazuľkové struky z minulej sezóny, tak mi napadlo, že ich použijem v tomto recepte....

Pikantná paradajková polievka s bylinkovými haluškami
Máme tu záver leta a aspoň mne už konečne dozreli paradajky v skleníku a je ich dosť,...

Rukolový hummus s červenou paprikou
Slovo hummus je odvodené zo slova himmas, čo znamená cícer. Hummus je teda nátierka z...

Vyprážaný syr v špenátovom liste
Ked som bola naposledy na Slovensku, na jedalnom listku v jednej restauracii som videla syr vyprazeny...

Bulgur s růžičkovou kapustou
No abych vyloučil svůj nepříliš kladný postoj k novým věcem v kuchyni a k módním surovinám, ...

Hríbová polievka
Túto polievku robieva moja svokra, ona je hovorí omáčka. Je veľmi dobrá a ja ju...

Pesto troch chutí
Nejako si letím na receptoch "troch chutí" v poslednom čase. Pravda je taká, že som...

Cícer (cicer arientium)
V poslednom čase konečne aj v našich končinách "opäť" objavená strukovina, ktorá je veľmi zdravá....

Polievka z fialových zemiakov s karfiolom
Milujem farby a vždy sa teším, keď objavím novú zeleninu. Ešte viac som sa tešila,...

Tofu na zelenine
Nie som častý kuchár, dnes keď som si chcel uvariť niečo zdravé, prišiel mi recept...

Baklažánovo-kapiová omáčka (sós)
Recept na túto omáčku/sós mám od svojej švagrinej. Používa sa do jedál po lyžiciach, na...

Yeşil fasulye tavası - oprážané zelené fazuľky
Jednoduché chutné jedlo zo zelenej strukovej fazuľky ;-)

Špenátová knedľa
Bola dnes ako príloha k obedu. Ešte budem musieť trošku popracovať na jej forme...

Rožok, chleba, knedľa na rôzny spôsob
tento recept robíme už X rokov, možno ho niekto poznáte pod iným názvom, u nás ho...

Syrový puding
Do vriaceho mlieka pridáme tuk, soľ a naraz vysypeme múku. Za stáleho miešania vypracujeme hladké tuhé cesto, ktoré...

Šošovica s rajčinami
Upozorňujem, že všetky suroviny pridávam len od oka. Uvaríme si najprv šošovicu do polomäka...

Tekvicové gnocchi bez lepku so šalviovou omáčkou
Talianske halušky gnocchi určite všetci poznáte. Dajú sa využiť tak v slanej ako i v sladkej kuchyni. My sme pre vás pripravili ich zaujímavejšiu verziu, pridali sme do nich totiž obľúbenú tekvicu....

Huevos Rancheros (Rančerské vajíčka)
Obľúbené kovbojské raňajky. V preklade rančerské vajíčka, pôvodom z Mexika, tradičné a obľúbené aj...

Zeleninová nátierka na hrianky
Nátierka zo zeleniny vynikajúca na hriankach, ale vhodná je aj k párkom namiesto horčice.

Hustá quinoa-kokosová kaša
Raňajková kaša pre celú rodinu. V "hrnček var" hotová stlačením tlačítka, kým sa vy...

Špenátové fusilli s jarnou cibuľkou a syrom
Špenát je aj napriek zboreniu mýtu o vysokom obsahu železa stále obľúbenou zeleninou v slovenských kuchyniach, ...

Zapekaná quinoa s jablkami a škoricou
Quinoa, často označovaná ako superpotravina, je nielen zdravá, ale aj mimoriadne všestranná surovina, ktorú môžete využiť aj v sladkých receptoch....

Ľadový šalát s hruškami, montsalvatom, pekanovými orechami a medovo-horčicovým dresingom
Túto kombináciu zbožnujem. Dokonca dresing musím zarobiť vždy viac, pretože rada si na ňom pochutím...

Ružičkový kel s červenou paprikou na bylinkách
Ďalšie z tých ľahších, rýchlych zeleninových jedál.