Šalát z pečenej papriky

veki - fotkaveki, 13. januára 2013
Šalát z pečenej papriky
Foto: veki

Jednoduchy a chutny salat z pecenej, alebo grilovanej papriky :) . Taketo robia na balkane. Ak mate cerstvu petrzlenovu vnat, velmi sa tam hodi.

10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Papriku upecieme v rure, alebo na grile. Ked je hotova, nechame ju vychladit v zatvorenej nadobe. Tak sa lahko cisti, stiahneme kozu a vyberieme vnutro. Potrhame na tensie pasiky, kto sa chce pohrat moze aj pokrajat.

    Šalát z pečenej papriky - obrázok 1
  2. 2

    Ocictit cesnak a pokrajat. Ja ho nekrajam velmi drobno, aby sa dal vybrat ak niekto nema rad :) . Zmiesat z paprikou, pridat sol, korenie, ocot a olej. Najlepsie za studena lisovany. Najlepsie ked sa tento salat pripravi den dopredu, chuti vyborne k rozlicnym jedlam, ale aj na hrianke v hlavnej ulohe :D DOBRU CHUT !

    Šalát z pečenej papriky - obrázok 2
  3. 3

    Paprika potrebuje v rure cca. 30 min.

    Šalát z pečenej papriky - obrázok 3

Diskusia k receptu

veki
dakujem :) som rada, ze sa paci
helca103
paprika je akurát v rúre, takže bude večera na celozrnnej hrianke :-)
veki
:-) tak prajem dobru chut
bambuch
Jej si mi pripomenula ...už dávno som nerobila túto mňamku...väčšinou si ju robievame v lete...Ď.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia