
Farro so stir fry zeleninou
Začneme varením farro. Do hrnca s 3 šálkami vody pridáme šálku farra. Varíme na miernom...

Brokolicová polievka s batatmi
Bataty sa stali mojou obľúbenou zeleninou a často nimi nahrádzam zemiaky....

Sicílska caponata
Caponata sa na talianskom ostrove Sicília podáva ako zeleninové predjedlo alebo ako príloha k mäsu aj rybám....

Dvojfarebná tekvica
Žltá a oranžová tekvica predstavujú prirodzený a pri správnom prístupe aj mimoriadne chutný spôsob, ako bojovať...

Zemiaková tofu omáčka
Tofu mame velmi radi, pripravujem jedla z nej casto, mam ich vyskusane a osvecili sa...

Jednozrnkový chlebík
Tento recept je veľmi chutný a zdravý. Jednozrnka je stará odroda pšenice, jedna z prvých...

Žltý hrach s bulgurom
Väčšinou do tohto receptu pridávam viac zeleniny, ale pridala som iba čo bolo doma. ? Namiesto tekvice...

Tortička pre tatíčka
Tak prinášam Vám recept zo včerajšej spontánnej akcie. Myslím, že je jedno či oslavujete 10,...

Tekvicová cavolo nero polievka s krutónmi
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na 2 cm kúsky. Ostatnú zeleninu a šampiňóny očistíme a nakrájame.

Stir-fry zelenina v mandľovej omáčke s ryžou
Vo wok panvici si zohrejeme olej. Nakrájanú cibuľku a papriku orestujeme a zároveň pridáme zvyšnú stir-fry zeleninu...
Avokádové krekry
Pridajte do cesta na slané pečivo aj avokádo a upečte si tieto originálne krekry.

Rýchla ryžová kaša
Vďaka ryžovým vločkám, ktoré absorbovali kokosové mlieko, a výraznej vôni malín je táto kaša skutočne...

Višňové Raffaello guľôčky
Čokoládovo-kokosové guľôčky plnené lyofilizovanými višňami sú bez lepku, laktózy a pridaného cukru.

Banánové lievance so pšenom bez lepku
Pre deti chceme vždy len to najlepšie. A to platí aj o príprave chutných a čo najzdravších pokrmov....

Freekeh so zeleninou
Skúšali ste už freekeh? Ak nie, je čas, už len kvôli prvým štyrom písmenkám „FREE“...

Uhorky marinované v hrubozrnnej dijonskej horčici
Osvěžující doplněk ke grilovaným masům, řízkum fašírkám... samotné, k vajíčkům a pod. Vychlazené jsou bezkonkurenční....

Raw ochutený puding
Rastlinné mlieko si môžeme buď kúpiť už hotové alebo vyrobiť vlastné. Odporúčam druhú možnosť. V...

Bezlepkové cestoviny s tekvicovou omáčkou
Ešte stále je sezóna tekvice, tak sme si povedali, že to využijeme. Pripravili sme si úžasnú a výživnú omáčku z pečenej tekvice hokkaido, jemne pikantnú a voňavú....

Pesto z medvedieho cesnaku s píniovými orieškami
Lístky medvedieho cesnaku opláchneme a poukladáme na čistú kuchynskú utierku. Nakrájame ich na hrubšie pásiky a...

Škoricový zaháňač náhleho hladu alebo Emolgino mňam
Raz sa mi stalo, že som bola večer strašne hladná, obchody všade na okolí zatvorené...

Dip z fazule a zelených listov
Mal som trochu viac zelenych listov, tak som sa rozhodol ich pouzit na dip este pred...