Chrumkavý šalát s beluga šošovicou, feniklom a avokádom

Barbora Kyšková
rebarbora.blog, 3. júna 2023
Chrumkavý šalát s beluga šošovicou, feniklom a avokádom
Foto: rebarbora.blog
3-4
porcie
35 minút
príprava

Suroviny

300 g
 mix
2 ks
2 ks
1 hrsť
1 hrsť (alebo vlašské orechy)
4 PL
1/4 ČL
Na zálievku:
4 PL
3 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Beluga šošovicu dáme variť spolu s bobkovým listom a 1/4 ČL celej alebo mletej rasce. Varí sa približne 20 minút a výhodou tejto strukoviny je, že sa nemusí dopredu namáčať. Šošovicu osolíme až po dovarení.

  2. 2

    Fenikel nakrájame na plátky a osolený a okorenený opekáme na troške oleja z oboch strán približne 10 minút. Potom ho polejeme troškou javorového sirupu a opekáme ďalších 5 minút. Chytí krásnu zlatistú farbu a karamelový podtón.

  3. 3

    Teraz už iba naservírujeme všetky ingrediencie. Na čerstvý šalát pridáme uvarenú beluga šošovicu, karamelizovaný fenikel, osolené a okorenené plátky avokáda, nasekané brusnice s kešu orechmi a semienkami, ktoré predtým opražíme na suchej panvici.

  4. 4

    „Kráľovskú korunu“ šalátu nasadíme dresingom, ktorý pripravíme zmiešaním kvalitného olivového oleja, balzamikového octu a citrónovej šťavy.

Diskusia k receptu

kucharka
Šalátov nikdy nieje dosť. Tento vyzerá ohromne dobre. Určite urobím.