Karibská ovsovločkovina

andiss - fotkaandiss, 9. augusta 2014
Karibská ovsovločkovina
Foto: andiss

Haha, to je názov, čo? Obyčajná ovsená kaša s vôňou exotiky - vďaka karobu (kakaa), kokosu, orechov a nektariniek :))

1
porcia

Suroviny

90 g
300 ml
1 čl
1 čl
1 čl
1 čl
1 ks
1 hrsť (lieskové, kešu, mandle)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vločky klasicky uvaríme vo vode do požadovanej hustoty, stiahneme z ohňa a primiešame karob, kokos, brezový cukor. Dôkladne spojíme, nech sa aj karob rozpustí.

  2. 2

    Prelejeme na tanier, posypeme ľanovými semienkami, orechami a ozdobíme nektarinkou podľa fantázie. Slnečné lúče v kuchyni, vôňa kokosu, nektarinky - najmä chuť! Skvelé ránečko :))

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
karob ma veru nenapadlo pridať do vločkovej kaše, inak podla mojej chute
používateľ nemá avatar
123
a prečo práve karob? kakao sa nedá? aký je v tom rozdiel?
@123 jasné, môže byť aj kakao, ale karob je zdravší v tomto smere.. podľa mňa sa aj lepšie rozpustí a má svoju sladkastú jemnú chuť:)) dá sa to zameniť za kakao či granko. Čo kto ľúbi ;)