
Soľnohradské halušky s krémom
Toto je veľmi dobrá "lakocinka"pre deti. Teraz ked sú doma a vždycky niečo fajné zháňajú, skúste im...

Tvarůžkový tataráčik
Máte stejně jako já rádi tvarůžky? Pořádně odleželé, voňavé jsou pro milovníky tohoto sýra neodolatelné...

Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom
Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode....

Dvojfarebný ríbezľový koláč
V jednej miske pripravíme tmavé, v druhej svetlé cesto dôkladným premiešaním všetkých surovín.

Jahňacina s raviolami
Jahňací chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, obalíme v bylinkách a zabalíme do prosciutta. Prudko...

Pečené rebrá s javorovým sirupom
Použite javorový sirup, šťavnaté rebierka, Lagris ryžu troch farieb a Podravka grill tekutú marinádu a...

Pikantné bravčové závitky s klobásou
Dostala som úžasné jelenie klobásy a uvažovala som kam všade by som ich mohla zakomponovať tak som...

Pórovo-zemiaková polievka
Na zahriatie aj zasýtenie je polievka dokonalým liekom. Naša jednoduchá krémová polievka z póru a zemiakov vám určite bude chutiť....

Kuracie prsia v jogurtovo-syrovej perinke
Toto je naš stary a velmi oblúbený recept, lebo je nenáročný a velmi jednoduchý. Používam...

Parma šunka so žltým melónom
žlty melon si nakrajame a zabalime ho do parma šunky, ostatne prisady si nakrajame a poukladame...

Grilované údené tofu so zázvorovou mrkvou a šampiňónmi na masle
Mrkvu si nakrájame na tenké plátky. Očistíme a nakrájame si na tenučké plátky kúsok čerstvého zázvoru...

Jahodová polievka
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

Tatranská roláda
Orez a konce zo sviečkovice pomelieme niekoľkokrát tak, aby vznikla jemná pasta. Do tejto hmoty...

Domáce rezance s tvarohom a slaninkou
tento recept je na čas a aj na prípravu nenáročný a preto patrí medzi moje obľúbené

Zdravé čokoládové muffiny s ovocím
Vymiešame si vajíčka, maslo a jogurt. Postupne pri miešaní pridávame všetky ostatné ingrediencie okrem kompótu...

Ryžové rezance Yakisoba
Recept pripravili študenti SOŠ obchodu a služieb zo Žiaru nad Hronom.

Bůček marinovaný ve víně
Určitě skvělá inspirace třeba na Silvestra. Vyzkoušejte, u nás zmizel ze všech dobrot jako první...

Vajíčková nátierka so šunkou ideálna na sendviče
Ak musíte často doma chystať desiate či olovranty, určite sa vám zíde recept na túto super...

Avokádová nátierka
Vydlabeme dužinu z avokáda, dáme ju do mixéra, pridáme všetky ostatné suroviny a poriadne premixujeme...

Kuracie prsia s duseným cícerom a batátovým pyré
Toto jedlo som jedla v jednom hoteli v Ostrave a keďže bolo veľmi chutné, skúsila som...

Kapustový prívarok
Kapustu zbavíme hlúbových častí a pokrájame na rezance. Na masti opražíme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme...

Melónové osvieženie
Melón a jahody sú skvelá kombinácia. Pridajte mätu a osviežujúci nápoj Vám isto bude chutiť, ...

Hovädzie na macedónsky spôsob
Na tuku z konzervy speníme očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme múku, trochu ju opražíme zalejeme rozšľahanou...

Toskánsky kel (lacinato kale) restovaný ako príloha
Aby bol efekt nadobúdania štíhlejších proporcií našich zovňajškov „na betón“ istý, musíme pozornosť venovať aj prílohám....

Čokoládovo-bodkované roládky
Vyšľaháme bielka s cukrom na tuhú penu. Žĺtka vymiešame s vodou. Obe hmoty spojíme a...

Ražno-pšeničný chlebík
Celozrnný chlieb v dvoch obmenách - jeden bochník so semienkami, druhý so sušenými paradajkami. Oba...

Kapor na zelenine
Kapra očistíme, umyjeme, zbavíme hlavy a naplníme 2 očistenými a na kolieska nakrájanými cibuľami a...