Torta s mousse au chocolat

zuzikrish - bez fotkyzuzikrish, 26. marca 2013
Torta s mousse au chocolat
Foto: zuzikrish

Tak na minulú oslavu narodenín mojich starkých som si vymyslela takúto tortu. Recept na mousse mám tuto z Varechy a ten druhý krém vznikol Zobraziť celý popisTak na minulú oslavu narodenín mojich starkých som si vymyslela takúto tortu. Recept na mousse mám tuto z Varechy a ten druhý krém vznikol tak, že moja sestra z košíka v obchode vyložila tvaroh, takže sme museli urobiť tvarohovú plnku bez tvarohu :D

8-12
porcií

Suroviny

Plnka s mousse au chocolat:
200 g
2 ks
150 g
1 dl
400 ml
Vanilková plnka:
200 ml
1 ks (krémový prášok)
75 g
125 g
145 g
1 - 2 ks




Postup

  1. 1

    Korpus si môžeme aj upiecť, ale je s tým dosť práce, tak sme ho kúpili. Chuť je približne taká istá, takže je to v podstate jedno ;). Začneme s mousse, pretože tú ešte pred použitím musíme dať do chladničky.

  2. 2

    Bielka vyšľaháme s cukrom, vznikne nám pevná pena. Čokoládu nalámeme na kúsky a necháme za stáleho miešania roztopiť na vodnej pare. Potom pridáme žĺtka a mlieko. Stále miešame. Necháme zmes zohriať, ale nesmie vrieť. Potom do nej zľahka vmiešame vyšľahané bielky s cukrom. Nakoniec pridáme vyšľahanú smotanu na šľahanie. Dáme stuhnúť do chladničky, ak nemáme čas, môžeme aj do mrazničky.

  3. 3

    Vanilkový krém: Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť, tak, aby to nebolo ani studené, ani horúce. Pridáme maslo a v mixéri vyšľaháme. Potom pridáme aj vanilkový jogurt a vyšľaháme.

  4. 4

    Korpus narežeme na 3 rovnaké časti. Medzi prvý a druhý plát natrieme mousse au chocolat. Na druhý plát poukladáme kolieska banánov (nemusia byť) a potrieme vanilkovým krémom. Priložíme tretí plát korpusu a na vrch natrieme mousse au chocolat. Potom natrieme mousse ešte po obvode celej torty a dáme na noc do chladničky.

  5. 5

    Na ďalší deň tortu dozdobíme a podávame. My sme tento raz ju vyzdobili strúhanou čokoládou a takýmito cukrovými myškami pre spolužiačku mojej sestry. Naozaj chutila všetkým oslávencom :)

    Torta s mousse au chocolat - obrázok 5

Diskusia k receptu

mimka946
S pečenim korpusu nieje skoro ziadna praca je to uplne lahke..Allleee ta to torta je pekna
mimka946
A este domaci korpus nechuti ako ten z obchodu,ten co tam stoji cele dni/tyzdne ten domaci je predsa len o niecom inom
danielas
Pekne vyzdobená tortička a zaujímavá plnka. Rada by som ochutnala :D
enka1
Ukladam si,tie plnky su zaujimave,urcite vyskusam
denyany
krásna torta! plnky môžu byť výborné, ale celá torta by viac chutila, keby si použila doma upečený korpus - môj názor. na vareche je kopec jednoduchých a výborných receptov na korpusy. Iste sa pečením korpusu predĺži celkový čas prípravy torty, ale stojí to za to. . :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia