Jemné broskyňové rezy

zuzannap - fotkazuzannap, 20. mája 2013
Jemné broskyňové rezy
Foto: zuzannap

Nevedela som aký koláčik na nedeľu,tak som vymyslela takýto :) ,je jednoduchý,jemný a prudko jedlí.

25
porcií
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Piškótové cesto:
5 ks
5 kopcových lyžíc
5 lyžíc
1 dcl
1 dcl
1 ks
1 ks
Krém:
500 ml
2 ks
1 konzerva
1 ks
Na dokončenie:
2 ks

Online leták

Postup

  1. 1

    Cesto:žľtka vymiešame s oboma cukrami,postupne na striedačku vmiešavame múku s pr.do pečiva a olej s vodou,nakoniec z ľahka vmiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielkou so štipkou soli.Dáme na plech vyložený papierom alebo vymastený a vysypaný a upečieme,každá rúra pečie inak,tak to treba prispôsobiť. Krém:briskyne zlejeme,pudingy,šľahačku a 2,5dcl šťavy z broskýň vyšľaháme,broskyne nakrájame a odložíme si pár plátko bokom,tie použijeme na ozdobu,ja som to si vyrátala na 25plátkov.ostatné nadrobno nakrájame alebo rozmixujeme,zmiešame ich s ochuteným tvarohom a túto zmes zmiešame so šľahačkovo-podingovou masou. Vychladnutý korpus som obátila,siahla papier a "kôrku" z biskvitu,so šťavou ,ktorá mi ostala som ho ponatierala a natrela eom krém a poukladala broskyne,dáme stuhnúť do chladničky.

  2. 2

    Pripravíme želatínu podľa návodu,kým chladne som si "obalila"koláčik alobalom,keďže koláč je menší ako plech a aby mi nestekala želatína po bobokoch-držala pekne ne koláči.

    Jemné broskyňové rezy - obrázok 2
  3. 3

    Necháme stuhnúť,krájame podľa broskýň na rezy,koláčik je najlepší na druhý deň.

    Jemné broskyňové rezy - obrázok 3

Diskusia k receptu

zdenkas
Super koláčik,len s tou želatínou mám vždy nejaký problémik.Ale raz sa určite podarí a možno pri tomto koláčiku.:-)