Foto: zuzannap
Nevedela som aký koláčik na nedeľu,tak som vymyslela takýto :) ,je jednoduchý,jemný a prudko jedlí.
porcií
na 170 °C
Suroviny
Piškótové cesto: | |
5 ks |
|
5 kopcových lyžíc |
|
5 lyžíc |
|
1 dcl |
|
1 dcl |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Krém: | |
500 ml |
|
2 ks |
|
1 konzerva |
|
1 ks |
|
Na dokončenie: | |
2 ks |
|
Postup
-
1
Cesto:žľtka vymiešame s oboma cukrami,postupne na striedačku vmiešavame múku s pr.do pečiva a olej s vodou,nakoniec z ľahka vmiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielkou so štipkou soli.Dáme na plech vyložený papierom alebo vymastený a vysypaný a upečieme,každá rúra pečie inak,tak to treba prispôsobiť. Krém:briskyne zlejeme,pudingy,šľahačku a 2,5dcl šťavy z broskýň vyšľaháme,broskyne nakrájame a odložíme si pár plátko bokom,tie použijeme na ozdobu,ja som to si vyrátala na 25plátkov.ostatné nadrobno nakrájame alebo rozmixujeme,zmiešame ich s ochuteným tvarohom a túto zmes zmiešame so šľahačkovo-podingovou masou. Vychladnutý korpus som obátila,siahla papier a "kôrku" z biskvitu,so šťavou ,ktorá mi ostala som ho ponatierala a natrela eom krém a poukladala broskyne,dáme stuhnúť do chladničky.
- 2
Pripravíme želatínu podľa návodu,kým chladne som si "obalila"koláčik alobalom,keďže koláč je menší ako plech a aby mi nestekala želatína po bobokoch-držala pekne ne koláči.
- 3
Necháme stuhnúť,krájame podľa broskýň na rezy,koláčik je najlepší na druhý deň.
- 2
Diskusia k receptu