
Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou
Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý...

Topinamburová polievka
Topinambur je ešte stále pomerne neznáma rastlina, pritom je zaujímavá svojou chuťou a vlastnosťami. Topinambur...

Jelenie ragú na šampiňónoch
Jelenie mäso nakrájame na tenké plátky a zprudka opražíme na kokosovom oleji, pridáme na pásiky nakrájanú...

Linecké kolieska s jahodovým lekvárom
Skoro všetky linecké kolieska alebo teda linecké pečivo sa robieva s ríbezľovým alebo nejakým kyslejším lekvárom...

Koláč Umm Ali
Tento recept ma naučil robiť môj manžel. Je z egyptskej kuchyne a on ho strašne ma...

Jitterbuggare - švédske drobné pečivo s bielkovým snehom
V podstate krehké linecké pečivo plnené cukrovým snehom :) Výborná pochúťka.

Bačov rezeň
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. V miske zmiešame bryndzu s opečenou slaninou( na kocky) a...

Trojvrstvové jogurtovo-syrové rožky
Vynikajúce krehké, chrumkavé rožky na posedienie pri pohári vínka. do cesta som použila jogurt a...

Orechové gombičky
Tento recept nie je môj, dostala som ho od niekoho v mailovej pošte ako orechové koláčiky,...

Rýchle cestoviny
Dnes som nemala čas na veľké varenie, tak som urobila rýchle cestoviny...

Gaštanové rezy so želé piškótami
Videla som podobný recept na internete. Navnadila ma jeho výška a rôznorodosť. Vylepšila som ho...

Jaternicová kaša zo šošovice
Toto jedlo si môžu pripraviť ľudia, ktorí nemôžu, alebo nechcú jesť pravú jaternicovú kašu, ...

Cviklový šalát
Tento šalát z cvikly mi moc chutí, či už ako príloha alebo s pečivom na olovrant. Mám...

Domáce mini "Horalky"
Oblátku natrieť nutelou, na to dať druhú oblátku, tú natrieť lekvárom . Na to dať...

File Pangasius s cuketou a zeleninou.
Rozmrazené pangasius fillé oplachnemé. Necháme na sitku odkvapkať. Priprávime si marinádu( ja som ju robila tentokrát takto...

Sýta fazuľa so zeleninou
Táto večera úplne zasýti dvoch dospelých, aj keď tam je len máličko mäsa:-)

Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Úžasné zapekané mušle s ragú a paradajkovým pretlakom
Na panvici opražíme cibuľku a cesnak nakrájané nadrobno. Oleja dáme trošku viac ako obyčajne, pretože...

Vianočné medovníčky
Teraz sa asi chytáte za hlavu, veď s vianočnou atmosférou ešte nezačali otravovať ani hypermakety! Nie,...

Mäkké Miškine medovníčky
Tieto medovníčky sú chuťovo výborné a sú hneď mäkké. Ja neviem zdobiť veľmi odborne ale robím...

Zapekaný špenát so zemiakmi
Prepláchnuté špenátové listy sparíme asi 4 minúty v hrnci alebo sitku. Nasypeme do misky, trocha...

Kuracie mäso s karí korením
Jarnú cibuľku olúpeme a nakrájame na hrubšie kúsky. Kuracie mäso nakrájame na kocky alebo prúžky...

Vianočná čokoláda
Z čias, keď som ešte písala Ježiškovi, pomáhala mu s mamou pripravovať sladkosti na stromček,...

Sviečková na smotane
Po viacerích pokusoch a receptoch som ostal pri veľmi jednoduchom a chuťovo výbornom recepte ktorý pochádza z...

Veľkonočné linecké koláčiky
Taketo koláčiky robievam iba na Vianoce, ale viem, že sa robievajú aj na Velkú noc, tak som...