Pomarančovo-škoricový cheesecake
Foto: macka78
príprava
na 150 °C
Suroviny
Korpus: | |
200 g |
|
140 g |
|
Krém: | |
500 g |
|
200 g pochúťková |
|
160 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
z 1 pomaranča |
|
1 PL |
|
Pomarančové želé: | |
zo 7 pomarančov |
|
1 bal. |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Korpus: Ako prvé si rozmixujeme sušienky, pridáme maslo, ktoré má izbovú teplotu a vypracujeme cesto... Pripravíme si okrúhlu tortovú formu (ja som použila priemer 24 cm) a vyložíme papierom na pečenie, ale iba spodok formy, boky formy nech sú bez papiera. Vložíme sušienkový korpus a pekne uhladíme lyžicou.
- 2
Krém pripravíme tak, že všetky hore uvedené ingrediencie na plnku dáme do misky a zmiešame dohromady (ja som miešala zľahka metličkou). Krém by mal byť riedkejší.
- 3
Krém vylejeme na korpus, trošku pobúchame, aby zmizli vzduchové bublinky a dáme do vyhriatej rúry, do ktorej som na spodok dala plech s vodou... (Dávam preto, aby cheesecake nepraskol) Rúru som si nastavila na 150 stupňov. Pečieme cca 40 minút, odporúčam sledovať okraje, tie by mali byť jemne zlatisté a pevné. Nakoľko každá rúra pečie inak. Potom rúru vypneme a necháme pootvorené dvierka (ja dávam utierku medzi dvierka) a necháme cheesecake ešte pol hodinu v rúre. Vytiahneme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Medzi tým si pripravíme pomarančové želé.
- 4
Pomarančové želé: Odšťavíme pomaranče a pripravíme si želé podľa návodu. Nakoniec podľa chuti osladíme medom. Nalejeme na vychladnutý cheesecake a dáme zachladiť, najlepšie cez noc. Zdobíme podľa vlastnej fantázie.... Dobrú chuť
Tiež cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem pekne