Foto: eldina
letná mňamka.....:) viac slov netreba..:)
príprava
Postup
-
1
Rebarboru očistiť,nakrájať na malé kúsky a dať s vodou do veľkého hrnca variť,kým z nej nebude "kaša"....Predtým,ako sa dovarí - pridať jahody/ale nemusia byť/..všetko dokopy dobre "popučiť".....scediť cez gázu,vliať späť do hrnca,pridať cukor a ešte chvíľu povariť,kým sa cukor nerozpustí..
- 2
/ak robíte v odšťavovači,dajte cukor a jahody naraz s rebarborou/
- 3
do malej šálky odliať trochu sirupu,pridať kyselinu citrónovú a vmiešať do hrnca so sirupom./kyselinu citr. alebo aj cukor si môžte pridať podľa chuti,toto je kyslejšia verzia/..Sirup naliať do čistých fliaš,zatvoriť,nechať vychladnúť..
- 4
Sirup je hustý,chutí s vodou, ale aj s minerálkou..všetkým želám krásne letné večery pri fajnovej malinovke..:)........../ten čas prípravy je individuálny,čím menšie kúsky rebarbory,tým skôr uvarené/
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
jasné, že rebarbora nie je len koláč či lekvár..
treba aj letné osvieženie skúsiť
nedopustím na tento, bol vynikajúci
varecha.pravda.sk/recepty/sirup-z-citronov-a-petrzlenovej...
privítala som ťa dnes :)
ušlo mi to, nesledujem recepty na vareche /nemám čas/, preto ti teraz, aj ked oneskorene, veľmi, veľmi dakujem, je to pre mňa čersť..:)
máš u mňa drink(ak si v NZ okrese, príd)..