Peťkin jesenný hokkaido koláčik
Foto: pepavari
Blíži sa nám jeseň... Tekvica v chladničke a čo s ňou? Mali sme chuť na sladké, tak som improvizovala.
porcií
príprava
na 200/175 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 ks |
|
200 g |
|
100 g |
|
4 ks |
|
180 g |
|
250 ml |
|
1 PL |
|
1/2 ČL |
|
1 bal. |
|
Na potretie: | |
(nemusí byť) |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 ml |
|
1 bal. |
|
Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Hokkaido tekvicu umyjeme, nakrájame, vyčistíme a aj so šupou zasypeme škoricou a dáme upiecť. Upečenú tekvicu rozmixujeme dohladka s muškátovým orieškom a perníkovým korením a smotanou na šľahanie.
- 2
Vajcia vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme tekvicové pyré a potom obe múky. Pomaly vymiešame do hladkej hmoty. Rúru zohrejeme na 200 °C. Formu na pečenie vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie a cesto do nej nalejeme. Dáme piecť na 15 minút. Teplotu v rúre znížime na 175 °C a pečieme ešte 45 minút, alebo kým nie je povrch pevný a do zlatista upečený.
- 3
Koláčik môžeme ale aj nemusíme potrieť džemom (ja som potrela malinovým). Necháme vychladnúť.
- 4
Krém: Do nádoby nalejeme smotanu na šľahanie a vymixujeme skoro do tuha. Postupne pridáme mascarpone a škoricový cukor. Krém natrieme na vychladnutý koláčik.
- 5
Pripravíme si slaný karamel a necháme ho trocha vychladnúť. Nasekáme si rôzne druhy orieškov a koláčik nimi husto posypeme. Jemne koláčik pooblievame vychladnutým karamelom a necháme stuhnúť, najlepšie cez noc. Dobrú chuť! ;)
Tiež tekvicový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Tekvica mala 800g vyčistená