Veľkonočný baránok a zajačik

ola111 - fotkaola111, 17. apríla 2011
Veľkonočný baránok a zajačik
Foto: ola111

Vyskúšala som niekoľko ciest na veľkonočných baránkov,toto sa mi chuťovo páči najviac,možno pre vôňu kokosu.

20 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

3 ks
100 g
2 ČL
2 ČL
50 ml
50 ml
100 g
25 g
1 ČL
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia rozbijeme,žltky oddelíme od bielkov.So žltkami vyšľaháme práškový a vanilkový cukor do peny.Pridáme rum,mlieko,olej,múku zmiešanú s kukuričným škrobom a kypriacim práškom,kokosovú múčku a premiešame.Z troch bielkov vyšľaháme tuhý sneh,ktorý zľahka vmiešame do cesta.Cesto nalejeme do tukom a hrubou múkou vysypanej formy.Cesto je na jedného veľkého barana,alebo dvoch malých.Mne vyšiel baranček a zajac.Vložíme do vyhriatej rúry,pečieme asi 25 minút.Po vychladnutí pocukrujeme,uviažeme mašličky.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
môže byť výborné cesto, krásne sa ti vydarili a krásne aj naaranžované:))