Foto: ola111
Vyskúšala som niekoľko ciest na veľkonočných baránkov,toto sa mi chuťovo páči najviac,možno pre vôňu kokosu.
20 minút
príprava
príprava
25 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Vajcia rozbijeme,žltky oddelíme od bielkov.So žltkami vyšľaháme práškový a vanilkový cukor do peny.Pridáme rum,mlieko,olej,múku zmiešanú s kukuričným škrobom a kypriacim práškom,kokosovú múčku a premiešame.Z troch bielkov vyšľaháme tuhý sneh,ktorý zľahka vmiešame do cesta.Cesto nalejeme do tukom a hrubou múkou vysypanej formy.Cesto je na jedného veľkého barana,alebo dvoch malých.Mne vyšiel baranček a zajac.Vložíme do vyhriatej rúry,pečieme asi 25 minút.Po vychladnutí pocukrujeme,uviažeme mašličky.
rok som ich tam kupovala,príjemný dník:-)))